Cultura 18/07/2018

Es publica la web del pla de cultura sense comprovar que és operativa

La Conselleria de Cultura publicava divendres l'esperada web sense que funcionàs l'apartat de participació

María José Ribas
2 min
Es publica la web del Pla de Cultura, demana la participació, però no ofereix cap eina operativa

PalmaLa Conselleria de Cultura va anunciar dissabte passat, dia 14, la publicació de l'esperada web del pla de cultura i s'hi percep un gran interès per la participació, encara que l'únic formulari de contacte que hi ha a la web, a l'apartat de 'Participa', no era operatiu, i cap dels que se'n fan càrrec no va comprovar si funcionava quasi una setmana després de ser publicada i compartida a les xarxes, fins que des de l'ARA Balears s'hi va detectar l’error. Quan es feia l'ingrés de la proposta o suggeriment, el resultat era un error del sistema, fruit probable d'una manca de rigor, perquè una web no se sol publicar fins que no es prova.

L'eina de participació de la web del pla de cultura no funciona

En el primer paràgraf de la web s'expressa que "el pla de cultura té com a funció principal codissenyar les polítiques que han d'orientar el futur de les manifestacions culturals de les Illes Balears" i té "la voluntat de signar un pacte per la cultura amb el consens de la ciutadania", però, a més d'un formulari inoperatiu, la van publicar sense cap correu de contacte.

Segons fonts properes al projecte, la web ja estava "llesta" feia un temps, però no es va fer pública fins que els participants de les jornades van haver cobrat els honoraris de participació, un pagament que va arribar després que alguns dels afectats ho fessin públic a les seves xarxes personals.

En les primeres jornades del febrer, justament titulades 'Plataformes de participació ciutadana en l'àmbit de les polítiques culturals', David A. Lareo va insistir en la importància de les eines col·laboratives en xarxa, tant digitals com presencials, però amb això no es referia a fer un document, sinó a trencar amb models obsolets i unidireccionals.

stats