Cultura 03/03/2021

Victoria Abril demana perdó a les víctimes però no es retracta del negacionisme

Els premis Feroz premien la producció catalana 'Las niñas' i 'My mexican bretzel'

Ara
2 min
Victoria Abril al Premis Feroz 2021

BarcelonaLa coproducció catalana Las niñas ha triomfat en la vuitena edició dels premis Feroz amb tres guardons: millor pel·lícula dramàtica i millor direcció i millor guió, per a Pilar Palomero. La boda de Rosa, d'Icíar Bollaín, que partia com a favorita, s'ha endut el Feroz a la millor pel·lícula de comèdia, i el film de la catalana Nuria Giménez My mexican bretzel, el premi especial de l'edició. Mario Casas ha estat premiat com a millor actor de pel·lícula per No matarás, i Patricia López Arnáiz, millor actriu per Ane. Antidisturbios i Vamos Juan han guanyat el premi a la millor sèrie dramàtica i de comèdia, respectivament. Eduard Fernández ha estat distingit com a millor actor de sèrie per 30 monedas ex aequo amb Hovik Keuchkerian, d'Antidisturbios.

Disculpes de Victoria Abril

Sense mascareta però amb un discurs molt allunyat del negacionisme del qual va fer gala fa uns dies, Victoria Abril va recollir ahir el premi Feroz d'honor demanant disculpes als familiars dels morts pel covid, tot i que sense retractar-se de les seves declaracions: "Demano disculpes si en la roda de premsa, parlant sense filtres dels vius, he ofès als que han perdut els seus éssers estimats. Us juro que no ha estat la meva intenció, per a mi totes les vides compten", va dir l'actriu després de recollir el guardó i ser ovacionada pels assistents (un 25% d'aforament del teatre Coliseum de Madrid).

Abril havia dit frases com "Això no és covid, és un coronacirc" i "Som conillets d'Índies, les vacunes són experiments sense provar i des que ens vacunen hi ha més casos positius". L'organització finalment no va prendre mesures i la va deixar assistir a l'acte sense mascareta i rebre el premi, però la intèrpret no va participar a la catifa vermella perquè va amenaçar de fer-ho sense mascareta.

Ahir, a la gala de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), en què va ser premiada en reconeixement a la seva trajectòria, va agrair els seus èxits a Vicente Aranda, Pedro Almodóvar i Agustín Díaz Yanes, i va dir que troba a faltar el cinema i el públic i que té ganes de tornar a la família del cinema espanyol després d'un últim any "infravivint" a París.

Minuts després, Maria Guerra, presidenta de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya España (AICE) va reclamar "dir no a les mentides que destrueixen la nostra convivència".

stats