Música
Cultura 01/07/2013

La música vertebrarà la programació de les Nits d'Estiu del CaixaFòrum de Barcelona

Raül Fernández 'Refree' hi presentarà el projecte Oh Fantasma! que comparteix amb Ferran Palau, El Petit de Cal Eril i Jordi Matas

Efe
2 min
Oh Fantasma!

BarcelonaLa música serà l'eix central la programació d'aquest any de les Nits d'Estiu, que comencen aquest dimecres al CaixaFòrum Barcelona amb l'espectacle 'Musical participatiu', que tindrà el públic com a protagonista i suposarà un viatge per la història dels musicals. Tots els dimecres dels mesos de juliol i agost es programaran al CaixaFòrum diferents activitats, entre les quals també hi ha una selecció dels treballs més destacats dels alumnes de l'escola de circ Rogeli Rivel.

L'espectacle inaugural és una producció pròpia de l'Obra Social La Caixa que compta amb la participació del públic i de 150 cantors, així com amb les veus de Mone i Toni Viñals. Durant aquests dos mesos s'oferiran vuit concerts, un d'ells protagonitzat per la cantautora Maria Rodés, i un altre amb el conjunt Oh Fantasma!, un projecte de Raül Fernández (Refree), Ferran Palau (Anímic), Jordi Matas (Under, Hat) i Joan Pons (El Petit de Cal Eril).

Amb motiu de l'exposició 'Japonisme', el les Nits d'Estiu han convidat Mieko Miyazaki, una de les intèrprets més destacades actualment de koto, l'instrument nacional del Japó, qui acompanyarà a l'escenari Guo Gan, un músic virtuós que domina l'erhu, un antiquíssim violí xinès.

El cartell es completa amb l'homenatge al bicentenari de Verdi i Wagner a través de tres veus destacades del panorama operístic català com Josep Fadó, Maribel Ortega i Toni Marsol. D'una altra banda, es ret homenatge en forma de dansa, poesia i música a Edgar Allan Poe, amb l'espectacle 'A pas d'Edgar Allan Poe', interpretat per David Planas (actor), Nagore Somoza (ballarina) i Jordi Homs (cantant). La selecció de poemes i la presentació d'aquesta producció de l'Escola Municipal d'Humanitats de Girona ha anat a càrrec de Miquel Berga, amb la coordinació artística de Meritxell Cardellach i Joan Vilajoana.

stats