Art
Cultura 27/10/2014

Viena dedica una gran exposició a Velázquez, "pintor de pintors"

La mostra monogràfica inclou 35 quadres del pintor sevillà de museus com la National Gallery de Londres, el Prado i el Boston Museum of Fine Arts

Efe
1 min
'Velázquez' és la retrospectiva del pintor barroc que es podrà veure fins el 15 de febrer al Museu d'Història de l'Art de Viena / EFE

VienaEl Museu d'Història de l'Art de Viena (Kunsthistorisches Museum, KHM) inaugura aquest dimecres una retrospectiva dedicada a Diego Velázquez. Fins el 15 de febrer, s'exposaran 46 quadres, 35 dels quals són obres del pintor com l''Aiguader de Sevilla', l''Adoració dels Reis Mags', la 'Venus del mirall' i 'La forja de Vulcà'. Per a Sabine Haag, directora del museu, Velázquez és un "pintor de pintors" en haver inspirat i atret molts artistes de diferents èpoques i estils, com Manet, Renoir, Picasso i Bacon.

El Museu d'Història de l'Art de Viena és el segon museu, després del Prado de Madrid, amb més llenços originals de Velázquez, però aquesta és la primera vegada que dedica una exposició monogràfica a l'artista sevillà. El Prado, que el 2013 va rebre del KHM alguns llenços cedits per l'exposició 'Velázquez i la família de Felip IV', ha cedit ara obra seva, així com la National Gallery de Londres i el Boston Museum of Fine Arts.

L'exposició destaca tres parts essencials de l'obra de Velázquez: els anys d'aprenentatge a Sevilla, l'etapa a partir dels 24 anys com a pintor a les corts reials i, finalment, els quadres de temàtica religiosa, mitològica, paisatgística, de retrats i de bodegons. La mostra també exhibirà quadres destacats de Tiziano, que va influenciar la tècnica pictòrica de Velázquez. "Aquesta exposició és tot una fita dins la història del museu", ha declarat Haag, que l'ha definit com "l'exposició del segle".

stats