Cultura 05/11/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Maria del Mar Bonet

Maria del Mar Bonet

Jazz Voyeur

Maria del Mar Bonet serà l’encarregada d’inaugurar la catorzena edició del Jazz Voyeur, però no ho farà tota sola, sinó quel’acompanyaran els músics de la Big Band de Begues i el músic Toni Cuenca. En aquesta ocasió, la dama de la cançó popular es posarà el vestit de dama de jazz, fent gala del swing que sempre ha tingut amb Cuenca, encarregat de fer els arranjaments d’aquest repertori. El programa, de fet, inclou estàndards nord-americans, dues cançons de Guillem d’Efak –”que va ser un exquisit poeta”, reivindica la cantautora– i una part dedicada al músic mallorquí Bonet de San Pedro (1917-2002). De fet, la cançó Blues en Sol de l’escriptor manacorí dona nom a l’espectacle. Es tracta d’una proposta diferent protagonitzada per Bonet, que té el seu públic acostumat a uns altres registres. 

Son Amar (carretera de Palma-Sóller, km 10). Dissabte, 6 de novembre, a les 21 hores. A partir de 22 euros.

TEATRE

‘Classe’

La Villarroel

Les relacions entre famílies i escola no són sempre fàcils. De fet, sovint xoquen. És el que passa en aquesta producció de La Villarroel. Sembla que al fill de Sarah i Brian, de 9 anys, li costa aprendre;per això, aconsella als pares que li podria ser profitós anar a un psicòleg. Però Brian i Sarah –que, a més, s’acaben de separar– no tenen bons records de l‘escola, ni dels professors... i no li posaran gens fàcil res a ningú;ni a ells mateixos. 

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, 6 de novembre, a les 19 hores. 24 euros. 

‘Descripció d’un paisatge’

Josep M. Benet i Jornet

Un clàssic de la dramatúrgia en llengua catalana. La història que va escriure Benet i Jornet se situa a una ciutat imaginària de la Mediterrània. Allà, un cap d’Estat totalitari decideix desenvolupar la democràcia. Dues filles d’un dissident tornen de l’exili i, malgrat la por, estan disposades a venjar-se. La coproducció de la Sala Beckett i el teatre Principal de Palma arriba a Ciutat després d’estar setmanes en cartellera a Barcelona. La direcció és de Toni Casares. 

Teatre Principal (c/ de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 6 de novembre, a les 20 h. Diumenge, dia 7, a les 18 h. Entre 8 i 35 euros.

‘Taronges’

Espill Teatre

La companyia Espill Teatre estrena Taronges, un text escrit i dirigit per Carla Nyman, guardonada amb el VI Premi Valparaíso de poesia i l’accèssit del XII Premi Romero Esteo de dramatúrgia jove, entre d’altres. Les actrius Cristina Francioli i Lucía Luna es posaran en la pell de les dues amigues, Bel i Irina, que es troben per compartir la correspondència que van tenir fa mesos amb les seves respectives exparelles. El que sembla que ha de ser un acte inofensiu acaba per transformar-les a totes dues. Ara haurem d’esperar per si també transforma algú del públic. 

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 6 d’octubre, a les 20.30 h i diumenge, dia 7, a les 19 h. 10 euros.

‘Porco’

Los Anisakis

Una funció molt especial al Teatre del Mar. Los Anisakis, que són Joan Estrader i Jesús Peñas, presenten Porco. Poemas de estiércol y barro, una funció performàtica, d’humor, absurda i poètica a la vegada que se centra en la figura del porc. És una peça plàstica, poètica, teatral. Una clàssica funció a duet que farà riure a tots aquells que s’asseguin a les butaques. 

Teatre del Mar (c. de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 6 de novembre, a les 20.30 h i diumenge, dia 7, a les 19 h. 15 euros.

MÚSICA

Festival de Folk

Setmana de la Cultura Popular

Fins a cinc grups pujaran a l’escenari de les Voltes per donar cos al gran concert de folk que es fa en el marc de la Setmana de la Cultura Popular i Tradicional que organitza Cort. Inaugurarà el concert, des del Brasil, Forró do Pulpo; seguirà el cornamusaire de Valls Francesc Sans, que presentarà el seu àlbum L’infinit;després serà el torn dels reconeguts Pep Gimeno Botifarra i Ahmed Touzani;i, finalment, el grup Clan Zíbar clourà la jornada musical amb un tast de música zíngara. 

Les Voltes, Palma. Dissabte, 6 de novembre, a partir de les 18 hores. Entrada lliure fins a completar-ne l’aforament. 

Miquel Bennàssar

‘Música en temps de Germanies’

La música en el temps de les Germanies és el títol que l’organista Miquel Bennàssar ha posat al concert que oferirà en el marc del XXIV Festival de Música Antiga de Palma. Interpretarà músiques de teclat de final del segle XV i principi del XVI, que és el període en què succeeix la revolta de les Germanies a Mallorca. 

Església de Nostra Senyora del Socors (carrer del Socors, 24. Palma). Dissabte, 6 de novembre, a les 20 hores. Entrada lliure. 

ALTRES

‘Nueva York en un poeta’

Alberto San Juan

Dirigida i interpretada per Alberto San Juan, la peça és un homenatge musical teatralitzat a Federico García Lorca. Un quartet compost per guitarra, contrabaix, bateria, saxo i clarinet acompanyarà l’actor durant l’espectacle, que ofereix un viatge amb Lorca des de Granada fins a Nova York i passant per l’Havana. 

Auditori d’Alcúdia (Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 6 de novembre, a les 21 hores. 15 euros. 

‘Art (in)útil’

Llibreria Drac Màgic

L’artista, professor i doctor en Belles Arts Daniel Gasol ha publicat recentment el llibre Art (in)útil, sobre com el capitalisme desactiva la cultura, una publicació que neix de la seva tesi doctoral;un assaig que presentarà a Palma, en una trobada en què Pau Andreu Sitjar serà la presentadora i acompanyant de l’autor.  

Llibreria Drac Màgic (carrer Jeroni Antich, 1. Palma). Dijous, 11 de novembre, a les 19 hores. Inscripcions al 971712717.

stats