Cultura 01/01/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana

Ara Balears
4 min
Lluís Cabot / Cèlia Atset

Lluís Cabot

‘Fernanda’

És conegut perquè és el cantant i també guitarrista de Da Souza, però aquesta ja és la segona vegada que entrega al públic cançons en solitari. Lluís Cabot ha lliurat al seu públic un EP de cinc cançons titulat Fernanda (el seu anterior treball per compte seu va ser Periple estacionari). Més tresors que mapes, Fernanda, Verí de s’altra punta, Earth, Wind & Fire Surf i Ara es meu fantasma riu són els cinc temes nous, produïts per Jordi Matas. Només hi ha una col·laboració:la cantautora Maria Jaume

acompanya Cabot en la cançó Verí de punta. Intimista i quotidià, el músic presentarà a Manacor aquesta proposta tan personal. A més, abans del concert, la banda de nova creació Reïna pujarà a l’escenari a interpretar algunes de les seves cançons, de les quals el públic només ha pogut sentir Huracans' i 'Tròpic de Capricorn.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Diumenge, 3 de gener, a les 18.30 hores. 10 euros.

TEATRE

‘Les petites coses’

La Mecànica

Una proposta innovadora, una obra que parla des del punt de vista dels pares i que tracta les relacions que hi ha entre adults i infants. 'Les petites coses' reivindica el paper dels infants en la societat. És una

coproducció del teatre Principal de Palma i la companyia La Mecànica. Els intèrprets que hi participen

són Aina Zanoguera, Alejandro Navarro, Carme Serna, Pau Bachero i Borja Tous. És una funció de teatre gestual, titelles, música en directe, teatre físic, objectes i dibuixos projectats de Claudio Capellini.

Teatre Principal (c. de la Riera, 2. Palma). Des de dissabte, 2 de gener, fins a dilluns, dia 4, a les 12 i a les 18 h. 8 euros.

‘Estrella’

Marie de Jongh

Un espectacle familiar per passar una bona estona el primer dilluns de l’any. Estrella és una obra sense diàleg; és de teatre gestual. La protagonista, la petita Izar, té sis anys i és una pianista virtuosa, però malauradament el destí té un altre camí preparat per a ella. Una història intensa i de molta càrrega emocional, però de la qual podran gaudir petits i grans. És un espectacle de la companyia basca Marie de Jongh, tot un referent en l’àmbit de teatre familiar.

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 40). Dilluns, 4 de gener, a les 18.30 hores. Adults, 12 euros; infants, 8.

MÚSICA

Pèl de Gall

‘Paradís’

El grup menorquí Pèl de Gall encetarà l’any 2021 amb un concert al teatre Principal de Maó. Amb una

posada en escena adaptada a la situació actual i adaptant també el seu repertori a un format en acústic, el rock d’aquests músics sona ara més calmat, suau i serenat. Pèl de Gall acumula més de 10 anys d’experiència i té quatre discs publicats. L’últim és 'Paradís'.

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 40). Dissabte, 2 de gener, a les 19 hores. Entre 12 i 15 euros.

Eveth

‘Puerta Áurea’

Madrid i Bilbao són les darreres ciutats on es pogué sentir en directe Puerta Áurea, el darrer disc de la

banda Eveth. La gira que tenien programada es veié afectada per la pandèmia i molts concerts es van

ajornar o suspendre. Malgrat tot, el seu power metal i la potència del directe de la banda continuen

intactes. Podrà sentir-se en el concert d’aquest dissabte, tot i que abans tocaran alguns temes en format acústic.

Es Gremi (carrer Gremi dels Porgadors, 16. Palma). Dissabte, 2 de gener, a les 20.30 h. 12 o 14 euros.

OSIB

Concert de Cap d’Any

Dirigida per Joji Hattori, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears inaugurarà l’any 2021 com s’ha fet

gairebé sempre:amb un concert de Cap d’Any de polques, valsos i àries per a soprano amb Mirella Hagen com a solista.

Auditori de Manacor (Ferrocarril, s/n). Dissabte, 2 de gener, a les 19 h. 20 euros.

Assac

Cantem nadales

Davant la necessitat de continuar fent música en directe i pujar damunt els escenaris, el mes d’agost va néixer Projecte Assac, una nova proposta de música folk en viu. Assac aplega tres músics: Carles

Planells, Sebastià Llabrés i Càndid Trujillo, que en aquesta primera gira fan concerts dedicats a les

nadales: Cantem nadales és el nom del concert. El trio fusiona el llenguatge de la música moderna i el de la música d’arrel.

Randa. Dissabte, 2 de gener, a les 19.45 h. Plaça de l’Ajuntament de Montuïri. Diumenge, 3 de gener, a les 12 h. Pati de l’Escola, a Costitx. Diumenge, 3 de gener, a les 18.30 h. Gratuït.

Ara Malikian

'Royal Garage'

Royal Garage (2019) és el darrer disc d’Ara Malikian, un àlbum on se’l pot sentir cantar. Com sempre, la música del violinista libanès arriba als recintes més grans i espectaculars de tot el món, i enguany també passa pel Principal de Maó. El pianista Iván 'Melón' Lewis acompanyarà el violinista damunt l’escenari. El concert va generar tant d’interès que s’ha prorrogat dos dies més, però amb dos concerts per dia. En total, oferirà cinc concerts en aquest teatre menorquí.

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 40). Divendres, 8 de gener, a les 19 hores. Dissabte, 9 de

gener, i diumenge, dia 10, a les 12 h i a les 19 h. 45 euros.

ALTRES

‘Nits de màgia’

Miguel Gavilán

Darrers dies per veure l’il·lusionista Miguel Gavilán, que carrega a les espatles un llarg recorregut

professional i acumula guardons i reconeixements de l’Estat i internacionals. Després d’uns dies instal·lat al teatre Sans, arriba l’hora d’acomiadar-se’n. Una proposta adient per gaudir el cap de setmana en família i deixar-se impressionar per la màgia.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 2 de gener, i diumenge, 3 de gener, a les 19 hores. Entre 10 i 12 euros.

stats