Cultura 14/08/2020

L'art urbà i participatiu omplirà Son Güells

Una de les accions del projecte serà un mural col·laboratiu i de vista aèria entre quatre artistes o col·lectius

Ara Balears
2 min
Imatge de la zona del torrent on està previst efectuar la intervenció

PalmaArriba al torrent de na Bàrbara, a la zona de Son Güells, la primera jornada d'art urbà el proper 17 d'octubre, que organitzen les àrees de Cultura i Participació Ciutadana. L'autor d'aquesta iniciativa, Felip Martínez, ha estat l'autor d'aquesta iniciativa, que es presentà junt amb l'Associació de Veïns de Son Güells en la darrera edició dels pressupostos partipatius.

La gestora cultural Tina Codina s’encarregarà de fer la mediació cultural del projecte i l’artista Marc Peris “Soma” serà l’encarregat de la coordinació artística. “Ens interessa molt connectar la comunitat veïnal i la comunitat artística i que això obri portes que seran molt interessants per aquella zona”, ha explicat Codina, que ha puntualitzat que es tracta d’una zona que és la part de darrera de molts espais de la ciutat. Peris, per la seva banda, ha explicat que es vol fer un “homenatge al graffiti que ha tingut a Mallorca el torrent com a mitjà d’expresssió”.

En la presentació de la jornada, el regidor de Cultura, Antoni Noguera, ha destacat que es tracta d’una iniciativa “molt interessant” que “a traves de l’art urbà, de forma intergeneracional, impacta al barri. “És un projecte comunitari, de millora de barri, de cohesió social i especialment d’art urbà. S’ha d’agraïr a tots els participants perquè hi haurà un projecte impulsat per la ciutadania que es durà a terme a traves de les àrees de Participació Ciutadana i Cultura”, ha afegit.

Mural de vista aèria

La jornada partirà d’una documentació de les pintures actuals del torrent i es posarà en valor el treball dels artistes que duen molt de temps pintant a la zona. Així, el torrent esdevindrà un símbol de la qualitat artística del grafit. Es restauraran un màxim de cinc peces i la renovació es realitzarà en viu durant la jornada. Alguns dels artistes que tenen peces al torrent són OVAS, Xena, Disoh, Ezo, Asko, PTB.

El projecte inclou també fer un mural de vista aèria i col·laboratiu entre quatre artistes o col·lectius. És a dir l’obra enllaçarà obres i estils diferents donant-los coherència a traves de la continuïtat de l’espai. La idea és que l’obra no es faci a les parets sinó al llit del torrent, de forma que es pugui veure des de dalt i poder situar el públic a la part superior del torrent per evitar a més aglomeracions. El projecte inclou a més un diàleg amb els artistes per debatre qüestions que preocupen a l’escena local.

stats