Cultura 17/12/2019

Txarango anuncia el seu comiat amb una gira que passarà per Manacor

Els concerts es faran en una carpa de circ, autogestionada, sostenible i amb iniciatives d'economia social i solidària

Ara Balears
2 min
Txarango

PalmaTxarango ha anunciat que ha començat a gravar el que serà el quart disc, el qual publicarà aquesta primavera, ha informat Efe. A més, el grup ha explicat que aquest nou treball donarà pas a la gira El gran circ, amb què "s'acomiadarà els escenaris", que s'allargarà fins al febrer del 2021 i passarà per Manacor. Així ho ha anunciat la banda catalana en un comunicat, en què precisa que els membres del grup senten que "després de més de deu anys recorrent el món i posant tota l'energia de les nostres vides en aquest projecte, arriba el moment de tancar el viatge".

"Para a nosaltres acomiadar Txarango és una decisió important i ho volem fer de la millor manera que sabem, cantant i ballant per celebrar la vida compartida al costat de totes les persones que han fet possible aquest somni", han afegit. El gran circ serà una "gira de comiat" i, per això, expliquen, "volem acompanyar-nos de moltes companyes de viatge", com el director i escenògraf Lluís Danés, professionals del món del circ i "amb molts amics i amigues del món de la música que anirem recollint a cada aturada".

La majoria dels concerts es faran sota la carpa del seu propi circ, en una gira que s'iniciarà el 12 de juny de 2020 a Vic. Participaran el 3 de juliol en el Festival Cruïlla de Barcelona i, entre altres poblacions, passaran per Manacor, Sant Feliu de Guíxols (Girona), Amposta (Tarragona), Mataró (Barcelona), Terrassa (Barcelona), València, Manresa (Barcelona), Valls (Tarragona) i Girona, on oferiran els seus darrers concerts, els dies 26 i 27 de febrer de 2021.

Txarango explica que la idea de girar amb un espai propi, "com els circs de tota la vida" és un "somni fet realitat", i assenyalen que el recinte inclourà un espai a l'aire lliure amb música, exposicions, llocs per menjar i beure, i zones de relax. En aquest sentit, pretén ser "un petit festival ambulant".

El propòsit d'aquest format és "crear, donar suport i impulsar alternatives, des de l'economia social i solidària, que ens ajuden a construir espais culturals cada cop més lluny del capitalisme ferotge", han detallat. En aquesta línia, també posaran en marxa un sistema de venda d'entrades "cooperatiu, ètic i solidari, que ens permetrà cobrir les despeses de gestió de projectes socials".

stats