TEATRE

La tricampiona Marta Barceló triomfa, també, a Buenos Aires

L'autora mallorquina guanya el torneig de dramatúrgia de l'Argentina

La dramaturga mallorquina Marta Barceló no ha tornat a tenir rival i s'ha proclamat guanyadora de la cinquena edició del Torneig de Dramatúrgia de Buenos Aires (TABA). Barceló hi assistia com a vencedora de les edicions de les Illes Balears i també del Torneig de Dramatúrgia Catalana del festival Temporada Alta.

En aquest combat, dramaturgs argentins, catalans i de les Balears s'han enfrontat en un ring teatral entre els dies 9, 10 i 12 de febrer, en el marc del festival Temporada Alta a Buenos Aires, que s'ha duit a terme al teatre Timbre 4, el torneig de dramatúrgia transatlàntic en què competeixen textos de Catalunya, les Balears i l' Argentina.

El torneig de dramatúrgia s'ha desenvolupat mitjançant una ronda prèvia classificatòria. En cadascuna s'han llegit dos textos, i el públic, mitjançant votació popular, n'ha determinat la guanyadora. Catalunya i les Balears hi estaven representades per Marta Barceló i Jordi Vallejo, i l'Argentina, per Aliana Álvarez Pacheco i Valeria Di Toto, seleccionades per la diplomatura en dramatúrgia CCPU / UBA.

Les obres que es presentaven en aquesta edició 2017 han estat: 'Todo lo que me gustaría ser si hoy fuera el fin del mundo', 'Súbita', 'Tocar Madre'; escrita per Barceló i la vencedora i, 'Deolinda Correa'.

Aquest esdeveniment ha tingut el suport de: l'Institut Ramon Llull, l'Illenc, Acció Cultural Espanyola (AC / E), Centre Cultural d'Espanya a Buenos Aires (CCEBA), l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), l'Ambaixada d'Espanya, l'Ambaixada de Xile, el Centre Cultural Matta i Alternativa teatral.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF