Cultura 04/10/2022

Un total de 158 obres, 337 menys que l'any passat, opten al Premi Born de Teatre

El 78% de les obres estan escrites en castellà i el 22%, en català

Iván Martín
1 min
Imatge del Teatre del Born de Ciutadella.

MAÓUn total de 158 obres opten a la XLVII edició del Premi Born de Teatre, una xifra que representa una important davallada respecte de les convocatòries de 2020 i 2021, on es varen registrar 575 i 495 títols, respectivament. L'organització, el Cercle Artístic de Ciutadella, ho atribueix principalment a dos factors: l'explosió de creativitat durant el confinament i que les obres es poguessin enviar per correu electrònic.

La procedència dels originals es focalitza a l'estat espanyol i la participació internacional representa el 17% de les obres rebudes. Com ja va succeir l'any passat, l'organització destaca la dotzena de textos rebuts des de l'Argentina en comparació amb altres països com Colòmbia, Costa Rica, Cuba, França, Mèxic, Perú, Portugal, Puerto Rico i Xile. Pel que fa a l'estat espanyol, 12 obres procedeixen de Catalunya, 41 de Madrid, 12 de València, 11 d'Andalusia i la resta d'altres comunitats autònomes. Les Balears aporten una desena d'obres, tres de les quals són de Menorca.

A més, el 78% de les obres estan escrites en castellà i el 22% en català. El jurat escollirà les obres finalistes i anunciarà la guanyadora el pròxim 22 d'octubre. De manera paral·lela es duran a terme les VIII Residències de Creació Teatral, del 6 al 20 d'aquest mes a l'IES Josep Maria Quadrado. Aquest any, la companyia elegida ha estat Tripabajo, procedent de Valladolid, amb el seu projecte 'Es mi fiesta y lloraré si quiero', que treballarà durant la seva estada a Menorca i farà un assaig obert al públic el 20 d'octubre.

stats