Música
Cultura 16/02/2023

Torna el Canet Rock Mallorca, "la gran revetla mallorquina"

El festival convocarà un concurs de bandes emergents per triar el grup que donarà el sus a la festa

2 min
L'artista Suu, durant el concert del Canet Rock Mallorca 2022.

AlcúdiaAquest dijous s'ha descobert el cartell sencer de la segona edició del Canet Rock Mallorca, que tornarà a celebrar-se a Alcúdia. Un total de nou bandes, vingudes d'arreu dels Països Catalans, faran cantar i ballar al públic que s'acostarà a la tanca de Can Domènech: Stay Homas, O-Erra, Buhos, Xanguito, Els Catarres, Suu, Anegats, La Fúmiga i Lildami. El 'dia gran' serà el 22 de juliol.

El promotor Àngel Pujol ha recordat "l'èxit" de la primera edició del festival, que va reunir 12.000 assistents i no es va haver de lamentar "cap problema": "No ens esperàvem que l'èxit del festival fos el festival. Segons les enquestes que vam fer posteriorment als concerts, el que la gent valorava més positivament va ser l'organització", ha apuntat Pujol. De fet, fins i tot la Policia Local d'Alcúdia va felicitar els organitzadors del CanetRock Mallorca. "Va ser una mostra real de civisme", ha dit la directora del festival, Gemma Recoder.

Aquest èxit del festival, ha apuntat Pujol, va fer pensar als organitzadors que havien aconseguit brindar al públic "la gran revetla mallorquina". Una gran revetla on la gent vol tornar: "La gent confia amb el festival i ganes de tornar; ho demostra el fet que s'han venut 4.000 entrades sense haver tret el cartell", ha concretat Recoder.

Concurs de bandes emergents

Encara falta un grup per completar el cartell. Pujol ha explicat que es farà un concurs de bandes emergents i el grup guanyador serà l'encarregat d'obrir el festival. L'objectiu és donar a conèixer noves bandes. Dia 2 de març sortiran les bases per presentar-s'hi.

Una altra novetat del Canet Rock Mallorca serà la franja horària. Si bé el 2022 es va donar el sus a les 16 h., aquest juliol els concerts arrancaran a les 19 h.

Un dels reptesde l'organització d'aquest festival és crear "ponts musicals" entre els territoris de parla catalana, cosa que "beneficia tothom", ha dit Recoder.

stats