Cultura 01/10/2020

Els amics del productor i músic Toni Reynés el recordaran amb un concert a les Voltes

L'impulsor de la trobada de bandes del 1982 va morir el mes de març, i ara un col·lectiu de músics propers a la seva figura li vol retre homenatge el proper dissabte, 9 d'octubre

Ara Balears
2 min
Toni Reynés

PalmaEl passat mes de març va morir l'històric músic i productor mallorquí Toni Reynés, un dels grans activistes musicals i agitadors culturals dels darrers temps de Mallorca. Reynés fou l’impulsor de la trobada de bandes del 1982 que se celebrà a la Feixina i que es va acabar convertint l’any següent en el mític concurs Pop Rock, recuperat enguany per l’Ajuntament de Palma. "Quan ens proposaren homenatjar Toni Reynés, decidírem posar el seu nom al primer premi del concurs Pop Rock. A més, feim aquest homenatge en col·laboració amb els músics que l’acompanyaren al llarg de la seva trajectòria en un espai tan emblemàtic com les Voltes", ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Aquest reconeixement a Reynés és una iniciativa impulsada per un col·lectiu de músics propers a la seva persona i, com assenyala Noguera, tindrà lloc a les Voltes el proper divendres 9 d’octubre a les 21.30 h.

Per l'escenari hi passaran una vintena de bandes i artistes que han mantingut una relació estreta o han format conjunt amb Toni Reynés durant la seva trajectòria musical, com ara la Blues Beer Band (la seva banda actual, amb la qual acaba de publicar un disc pòstum: Hot Blues & Fresh Beer -Blau 2020-) o la mítica banda Harmònica Coixa Blues Band. Artistes ben reconeguts dins el panorama musical illenc com Víctor Uris, Toni Pastor, Daniel Higiénico, Miquela Lladó i Cris Juanico, entre d’altres, també passaran per l'escenari de les Voltes.

Ja fos pel seu estudi de gravació Can Estrella, pel qual passaren nombroses bandes de l’illa, o per donar sempre suport al circuit musical illenc, Reynés era una "persona molt coneguda i apreciada", segons apunten alguns dels impulsors de la iniciativa.

Per complir les mesures sanitàries vigents, tothom que vulgui assistir a l’homenatge podrà descarregar-se la invitació a través de la web www.palmacultura.cat. Així mateix, també podrà obtenir la seva entrada gratuïta a l’accés al recinte de les Voltes fins a completar l’aforament establert.

Blues Beer Band, alguns dels fundadors de l’Harmònica Coixa Blues Band: Pep Banyo (veu), Alfonso De la Sierra (guit), Víctor Uris (harmònica i veu); Maria Vermella, Daniel Soler Higiénico, Toni Pastor, Victor Uris, Cris Juanico, Jaume Nadal, Carmen Jaime, Miquela Lladó, Juanito Percha & The Stingrays, Fama Femenia, Desirée Durán, Randy Barjacoba, Caio Sáenz, Teddy Bartol Quartet, Jordi Álvarez, Ignasi Simó, Big Mama, Felip Carbonell i Flavio Encinas (tècnic de so) són els participants d'aquest homenatge.

stats