Cultura 14/03/2020

Mor el músic i productor Toni Reynés

El baixista mallorquí va fundar la mítica banda Harmònica Coixa Blues Band, juntament amb els músics Pep Baño i Víctor Uris

Ara Balears
1 min
Toni Reynés

PalmaEl músic i productor mallorquí Toni Reynés ha mort aquest dissabte de matinada a 62 anys, segons ha informat el 'Diario de Mallorca'. Reynés va fundar la mítica banda Harmònica Coixa Blues Band, juntament amb els músics Pep Baño i l'harmonicista Víctor Uris. Reynés va ser operat recentment del cor, però així i tot continuava en actiu i acabava de gravar un disc amb el segell Blau que havia de sortir a la venda de seguida.

Harmònica Coixa va ser el primer grup de blues de la història musical de les Balears i va interpretar tant composicions pròpies com temes de blues clàssic des de mitjan anys vuitanta. El 1988 va gravar el seu primer disc de llarga durada, LP Harmònica Coixa Blues Band, amb la col·laboració de professionals com Erroll Woiski, Joan Bibiloni i Deborah Carter, entre d'altres.

De formació autodidàctica, el baixista va formar part de l'eclosió de la música en viu a Mallorca durant els anys vuitanta i noranta. A més, com a productor estava al capdavant dels Estudis de Can Estrella, situats entre el Coll d'en Rabassa i Son Ferriol, on es varen gravar treballs de músics illencs com Víctor Uris i Daniel Higienico.

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) ha expressat en una piulada el seu condol per la mort del també treballador de l'Arxiu del Regne de Mallorca, que deixa "una immensa trajectòria en la música de Mallorca", ha destacat l'IEB, que ha manifestat les seves condolences als familiars, amics i companys del músic.

stats