Cultura 25/10/2021

Toni Escandell guanya el I Premi Illa de l'Aire del Menorca Doc Fest

El Premi Biosfera s'ha atorgat a Rafael Marrero

Iván Martín
1 min
Toni Escandell i Marina Seguí, directors de producció de Paleàrtica després de rebre el premi.

MAÓEl festival de cine i fotografia documental de Menorca Menorca Doc Fest ha concedit el Premi Illa de l'Aire al naturalista Toni Escandell pel seu treball sobre l'illa de Cabrera.

Aquesta petita illa, que fou utilitzada com a zona de maniobres militars en el passat, centra el treball d'Escandell, que en documenta la recuperació després de l'activitat militar, observant com és la vida de la fauna que es va resistir a abandonar aquesta ubicació i que actualment ha experimentat una explosió de biodiversitat inèdita a les Balears.

Escandell i la seva productora Paleàrtica sumen així un nou reconeixement pel seu treball sobre la naturalesa de les Balears, com l'Award of Excellence de naturalesa en la International Best Shorts Competition de California (2019), el premi al millor film europeu en el festival de Nova York (2017), també seleccionat al Matsalu Nature Film Festival que es va fer a Estònia, i el festival Menigoute, a França. A més, els seus treballs també s'han projectat a plataformes com Canal Art França i la BBC britànica.

D'altra banda, el Premi Biosfera s'ha atorgat a Rafael Marrero pel curtmetratge Voces en el Barranco, rodat a la Reserva Natural Especial de Guguy, a l'illa de Gran Canària. Es tracta d'un treball de 16 minuts de metratge que reflexiona sobre la relació entre l'ésser humà i la naturalesa, des de la mirada de les persones que viuen i formen part d'aquest entorn de les Canàries.

La sala Albert Camus de Sant Lluís va acollir la gala d'entrega dels premis organitzats pel Menorca Doc Fest i en col·laboració amb la Menorca Preservation Fund, la Fundació Marilles, l'Ajuntament de Sant Lluís i l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera.

stats