Cultura 15/02/2018

'Cuando ir era volver' de Toni Catany s'exposa a Guadalajara, Mèxic

La mostra es presenta el 8 de març amb una conferència d'Antoni Garau, una ponència sobre el fotògraf de Biel Mesquida i la projecció del documental 'Toni Catany, el tiempo y las cosas', de Cesc Mulet

Margalida Mateu
1 min
L'exposició 'Toni Catany. D’anar i tornar' al Casal Solleric.

PalmaL'obra del llucmajorer Toni Catany serà present al Festival Internacional de Cinema de Guadalajara a Mèxic a través de l'exposició 'Cuando ir era volver'. La mostra s'exposarà al MUSA (Museo de las Artes Universidad de Guadalajara) entre el 9 de març i el 20 de maig.

L'exposició es planteja com una nova mirada, a partir d'una aproximació diferent al corpus del treball de Toni Catany, per aconseguir una visió global de la seva obra. El projecte està comissariat per Alain D'Hooghe i Antoni Grau, vicepresident i director de la Fundació Toni Catany respectivament, tots dos estrets col·laboradors i amics personals del fotògraf. 'Cuando ir era volver' es proposa fer una revisió de l'obra de Catany per comprendre millor l'extens univers de l'artista.

L'exposició es presentarà el dia 8 de març amb una roda de premsa i una conferència inaugural a càrrec del comissari Antoni Garau. L'endemà, l'escriptor Biel Mesquida també pronunciarà una conferència sobre el reconegut fotògraf mallorquí. Entre les activitats paral·leles a l'exposició s'ha programat, a més la projecció del documental 'Toni Catany, el tiempo y las cosas', de Cesc Mulet, que es farà els dies 11 de març i 18 d'abril.

Catalunya és la convidada d'honor de l'edició d'enguany del Festival Internacional de Cine en

Guadalajara - Film Festival México. Aquest festival és la cita cinematogràfica més important a l'Amèrica Llatina. La qualitat i importància de les pel·lícules que s'hi exhibeixen durant tota la setmana, les personalitats que hi assisteixen, els professionals de la indústria que hi concreten projectes i negocis i els milers de visitants el converteixen en una festa del cinema imprescindible en l'àmbit internacional.

stats