Cultura 14/10/2022

Tomeu Coll inaugura el Menorca Doc Fest amb l'exposició 'Badlands' a Ciutadella

El treball del mallorquí reivindica el col·lapse illenc davant el turisme

Iván Martín
1 min
Tomeu Coll davant d'una de les seves fotografies.

MAÓEl festival Menorca Doc Fest ha començat l'edició de 2022 a la sala Sant Josep de Ciutadella, amb la inauguració de l'exposició 'Badlands', a càrrec del fotoperiodista mallorquí Tomeu Coll. La mostra, basada en imatges en blanc i negre de la perifèria de Mallorca, es podrà visitar fins al 30 d'octubre.

La devoció i obsessió envers la fotografia i les diferents maneres d'explicar històries han duit el treball de Coll a ser valorat per diferents mitjans de comunicació internacionals, amb els quals encara treballa actualment. Els seus projectes personals també han estat exposats, tant en exposicions individuals com en galeries de festivals de fotografia. A final del 2019 va publicar el llibre amb el seu projecte de llarga duració Bandlands, amb l'editorial Kehrer Verlag d'Alemanya.

L'organització del Menorca Doc Fest descriu l'obra de Coll a la seva pàgina web: "Fa més d'un segle, aquestes terres eren plenes d'aigües estancades, naturalesa salvatge i mosquits portadors de malària. Els pirates no s'atrevien a penetrar en els aiguamolls, que encara avui tornarien a convertir-se en un pantà si no fos per l'asfalt que els manté a ratlla". I afegeixen: "Aquest treball és un reflex d'aquestes terres oblidades i també una reivindicació del fet que continuen resistint a la invasió de visitants que any rere any col·lapsen l'illa sense control".

stats