Cultura 10/12/2020

Tina Codina, directora general de Cultura i Comunitat: "És el moment d'apostar pel que és comú i públic"

El regidor de Cultura de Cort, Antoni Noguera, ha presentat el nou organigrama de la seva àrea, així com nous objectius: "Hem de treballar amb la societat, no només per a ella"

Clàudia Darder
3 min
L'àrea de Cultura de Cort presenta el seu nou organigrama

PalmaNecessita un temps per "arribar", "analitzar" i fer el traspàs de tots els projectes que estan en marxa, però Tina Codina està entusiasmada amb el seu nou càrrec: serà la directora general de Cultura i Comunitat. Va confessar ahir, a la presentació del nou organigrama de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma, que prendre la decisió no ha estat fàcil després de 23 anys de trajectòria amb Tres Serveis Culturals, però té clar que "en moments difícils s'han de prendre decisions valentes". Així, s'ha mostrat compromesa a "posar la cultura al centre", un dels objectius de l'àrea de Cultura de Cort i un fet necessari "en un moment molt complicat en l'àmbit social": "S'ha d'apostar pel que és comú i públic". A més, Codina ha comentat que li fa "especial il·lusió" el nou plantejament de l'equip: "La reorganització ha estat encertada, i també afegir Comunitat a l'àrea de la meva direcció general. És important decidir quin paper ha de tenir la cultura a la ciutat, l'objectiu és treballar amb les persones". La Junta de Govern va aprovar ahir el nomenament de Tina Codina.

Un altre canvi que s'ha fet ha estat en la coordinació general, que assumirà Miquel Àngel Contreras, que fins ara ha estat director general de Música i Arts Escèniques. Fins ara la coordinació havia estat en mans de Francisca Niell, que dona per acabat el seu cicle a l'àrea de Cultura. Niell s'encarregarà, a partir d'ara, de la direcció gerent del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants després de la renúncia de l'anterior gerent, Tina Horrach.

El regidor de Cultura i màxim responsable de l'àrea, Antoni Noguera, va explicar als mitjans que el replantejament ha estat necessari davant "la crisi sanitària i social provocada pel covid-19". Ha recalcat que els objectius estratègics són garantir l'accés a la cultura i fer més accessibles els espais culturals, a més de crear connexions entre disciplines i projectes. Una de les apostes més clares és que volen treballar "amb la ciutadania", no només per a ella.

Tina Codina assumirà la gestió dels espais culturals i biblioteques, així com els projectes estratègics de la Regidoria, com Can Ribas o l'antiga presó. També s'encarregarà de donar un nou impuls a les polítiques culturals comunitàries i de proximitat: descentralitzar la cultura i dessacralitzar-la són algunes de les metes que s'ha posat. "És un repte potenciar la cultura com a eina fonamental de construcció social per tal d'assolir un marc de convivència paritari, a més d'aconseguir un territori culturalment equilibrat, amb atenció prioritària als barris vulnerables", va dir la nova directora general.

Sobre Can Ribas, Noguera ha recordat que dimecres vinent a la Junta de Govern s'aprovaran els plecs definitius per poder treure la licitació de les obres de l'espai. L'objectiu és que el 2022 sigui una realitat. La direcció del centre de circ serà, segons un conveni, entre l'Associació de Professionals de Circ de les Illes Balears i Cort.

Miquel Àngel Contreras suma a les tasques que duia fins ara com a director general de Música i Arts Escèniques la coordinació general de la regidoria. Per tant, als programes culturals, suma a les seves tasques la convocatòria de subvencions, la realització dels pressupostos de l'àrea, els premis Ciutat de Palma i l'atenció al sector cultural.

Aina Bauzà continua al capdavant de la direcció del Solleric com a directora general d'arts visuals, i també sosté la cogestió del CAC Palma. Pel que fa al CAC, demà s'inaugura una exposició que ha d'ajudar a "desbloquejar" l'entitat, tal com ha explicat Noguera. També era a la presentació del nou organigrama el director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto, que continuarà encarregant-se de promoure els programes, activitats i espais de cultura de la ciutat. Això sí: ara s'hi ha incorporat l'àrea de Foment de la Lectura i de Patrimoni.

stats