Festes de La Mercè

The Tyets, Suu, Triquell, Els Catarres i Ginestà: aquests són els concerts de la Mercè 2023

La programació torna a apostar pel talent local i emergent, i Kíiv és la ciutat convidada

2 min
Concerts de Lildami , Tyets i Mushkaa

BarcelonaMés d'un centenar de propostes musicals gratuïtes ompliran Barcelona per La Mercè del 22 al 25 de setembre en el marc del BAM, Música Mercè i el festival d'Acció Cultura Viva. Entre els concerts, destaca l'escenari que recuperen les ràdios a les Corts, al carrer Menéndez y Pelayo, que divendres acollirà Buhos; dissabte, Edu Esteve, Triquell, Lildami, Doctor Prats i The Tyets; i diumenge, Sexenni, Suu, Dani Fernández, Els Catarres i La Fúmiga. També es preveu expectació per l'escenari de la platja del Bogatell, on divendres es podrà veure el duet Ginestà i Vicco, coneguda pel seu hit Nochentera.

Com el de les Corts, també es recupera l'escenari clàssic de la plaça Reial per la 30a edició del BAM, i s'estrena el de la plaça de Can Fabra, i el del passeig dels Til·lers, al parc de la Ciutadella, mentre es mantenen d'altres com el del Teatre Grec i el de la rambla del Raval.

La programació torna a apostar pel talent local i emergent amb propostes com Claraguilar, Tarla Relena, Los Sara Fontán, Mushkaa i Anna Colom, amb el protagonisme de les escoles de música de la ciutat com el Taller de Músics i l'Escola Superior del Liceu, i els concerts del Sona9 i del Festival Brot.

La ciutat convidada d'enguany és Kíiv, i hi haurà concerts d’artistes ucraïnesos com DakhaBrakha, Maryana Klochko, Daria Kolomiec, Poly Chain i Alyona Alyona a tots els espais.

També torna l'epicentre de la música simfònica al Parc Central de Nou Barris amb propostes de la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i Vozes.

A més, destaquen propostes com l’espectacle Mil veus per a Víctor Jara, un concert, a l’avinguda de la Catedral, de commemoració dels 50 anys del cop d’estat a Xile que combinarà textos amb cançons a mans de joves artistes catalanes i xilenes. 

stats