Cultura 19/10/2020

Els set territoris de parla catalana participaran junts per primera vegada en la Viquimarató de la Llengua Catalana

En lloc de concentrar-se en una sola nit, es faran activitats durant una setmana enfocades a completar i millorar articles de la Viquipèdia que recullin informació sobre lingüistes que s'hagin dedicat al català

Ara Balears
2 min
Els set territoris de parla catalana participaran per primera vegada junts a la Viquimarató de la Llengua Catalana

PalmaArriba la setena edició de la Viquimarató amb una gran novetat: per primera vegada, inclou la implicació dels set territoris on es parla català: l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha tingut la col·laboració del Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears de la UIB. L'edició d’enguany, la setena, es farà entre els dies 6 i 13 de novembre i estarà centrada en els lingüistes catalans.

A causa de la pandèmia, la Viquimarató es farà en línia i, a més, se'n modificarà la durada per passar de la Nit Digital d'anteriors edicions a una setmana sencera d'activitats a la xarxa, que es donarà a conèixer amb l’etiqueta #ViquiLlengua7x7.

Durant la setmana de la #ViquiLlengua7x7, diversos voluntaris ampliaran les entrades a la Viquipèdia dels principals lingüistes catalans. El repte que es planteja als viquipedistes i a tothom que hi vulgui participar és aconseguir crear o ampliar com a mínim 50 articles dels 70 lingüistes proposats (o d’altres amb perfil adequat per formar part de la Viquipèdia). Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre lingüistes que s’hagin dedicat a la llengua catalana, inclosos catalanòfils d'arreu del món. Alhora es proposa la creació d'articles nous, per als lingüistes que no hi figuren, i la traducció de continguts existents a diferents llengües. L'esdeveniment és gratuït, però cal apuntar-s'hi prèviament enviant un correu electrònic a coordinacio@wikimedia.cat. Si l'usuari ja té un compte a la Viquipèdia, s'hi pot inscriure directament a la pàgina.

Així, enguany, a més dels organitzadors inicials –Amical Wikimedia i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya– i del Govern balear, hi participen els governs andorrà i valencià, a més de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l'Alguer, la Universitat de Saragossa i l'Institut Ramon Llull, que s'hi suma a través de la Xarxa Llull.

stats