Cultura 08/07/2020

El Teatre Sans reobre aquest cap de setmana amb 'Perifèria Otel·lo', de Pere Peyró

Després de 'Set maneres de ser Hamlet', Peyró porta la segona part de la trilogia de Shakespeare

Ara Balears
2 min
Pere Peyró i Biel Ramón a 'Perifèria Otel·lo'

PalmaEl Teatre Sans aixeca el teló amb Perifèria Otel·lo, una obra de Pere Peyró que es representarà els dies 10, 11 i 12 de juliol. Tot i que aquest és el primer espectacle que puja a l'escenari després del confinament, el teatre palmesà ja havia reprès l'activitat amb el final de curs escolar, el campus d'estiu i les residències artístiques.

Perifèria Otel·lo és la segona part de la trilogia de Shakespeare, després de Set maneres de ser Hamlet. Es tracta d'una comèdia de falsos personatges improvisada a partir de la tragèdia Otel·lo, el moro de Venècia. L'obra explora de quina manera arriben les històries d'enveges, gelosies i traïcions a les perifèries habitades per personatges tragicòmics, que tergiversen les notícies per tal d’encabir-les en la seva quotidianitat. L'obra està protagonitzada pel mateix Peyró i l'actor Biel Ramon.

La propera obra serà l'espectacle Ubuntu, a principi d’agost, que és el resultat de la residència artística de Lina Mira i Anna Berenguer. Tal com va explicar a l'ARA Balears el director del teatre, Pere Mestre, també estan mirant de reformular l'espectacle de flamenc que fan cada estiu i oferir-lo a final d'aquest mes.

El teatre Sans és un dels espais escènics de Mallorca que comença a programar espectacles per a l'estiu i a preparar la temporada a partir de setembre. Les mesures establertes pel Govern balear per al públic fins ara es basen a mantenir la distància de seguretat, i per als col·lectius artístics són directrius obertes i deixen que les companyies les concretin en funció de les caracterísitques de cada obra. En trets generals, s’insta a “procurar” mantenir la distància interpersonal de seguretat a l’escenari, i, si no es pot, adaptar les mesures de seguretat “per a cada cas particular”. A més, ni instruments ni vestuari ni objectes es poden compartir si no s’han desinfectat prèviament.

stats