Cultura 31/08/2018

Tanca la llibreria Espirafocs després de 38 anys de vida

Li queden poques hores de vida, però la propietària té clar que, si algú li ho demana, continuarà recomanant tots els llibres que l'han inspirada

Maria Catany
1 min
Tanca la llibreria Espirafocs després de quasi 38 anys de vida

PalmaPaula Valriu agafa el telèfon i la primera frase que diu és: "Perdona si hi ha algun moment que tall la conversa, tenc gent a la llibreria i, si necessiten res, els atendré". La llibreria d'Inca Espirafocs tanca les portes aquest mateix dissabte. I no, no és per qüestions econòmiques. Després de 38 anys de vida, la propietària de la llibreria amb més caràcter del Raiguer es jubila.

"Han estat 38 anys meravellosos, plens de llibres i històries... Però és el moment de jubilar-me i no he pogut trobar ningú que la pugui dur", explica. Va obrir als anys 80 "sense tenir gaire experiència", assegura. Encara que els inicis no varen ser fàcils, va aconseguir tirar endavant. "Hi ha moments que no són fàcils, el canvi de segle el vàrem notar molt, la gent ja no venir a veure quins llibres hi havia, venia a cercar aquell llibre concret".

Així i tot, la llibretera assegura que ha gaudit de cada moment que ha viscut rodejada dels seus llibres i acompanyada de la seva companya de feina, Pepa Planes. "He d'agrair a tota la gent que ha format part de la història d'aquesta llibreria que hagi comptat amb nosaltres per compartir la passió pels llibres".

A la llibreria li queden poques hores de vida, però la propietària té clar que, si algú li ho demana, continuarà recomanant tots els llibres que l'han inspirada. I la millor manera de tancar? "Amb el crit que visquin els llibres!".

stats