Cultura 03/05/2022

La soprano Ailyn Pérez, protagonista de la gala lírica de l'Orquestra Simfònica de Balears

El concert es farà aquest dijous l'Auditòrium de Palma i divendres a l'Auditori de Manacor

ARA Balears
2 min
Cartell OSIB.

PalmaAquest dijous sonaran àries de Cilea, Granados, Massenet, Puccini i Verdi. Serà durant el vuitè concert del cicle Auditòrium de Palma de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, una actuació que comptarà amb la veu de la soprano estatunidenca Ailyn Pérez i la direcció de Pablo Mielgo. Les entrades ja estan disponibles i es poden comprar a la web de la Simfònica. El concert es repetirà l’endemà, divendres 6 de maig, a l’Auditori de Manacor a les 19.30 hores. 

Pérez interpretarà les àries. La soprano ha estat aclamada pel The New York Times, segons expliquen des de l'Orquestra Simfònica de Balears, i considerada “una soprano de talla mundial”. És internacionalment reconeguda, i va ser la primera guanyadora hispana en la història del Premi Richard Tucker de 2012. 

Entre els compromisos notables de la temporada actual hi ha el debut de Tosca a l'Òpera de San Francisco, sota la batuta d'Eun Sun Kim. Tornarà a l'Òpera Lírica de Chicago per protagonitzar Adina en una nova producció de L'elisir d'amore de Daniel Slater, i canta Alice Ford en una nova posada en escena de Falstaff de Verdi per Sven-Eric Bechtolf al Teatre del Maggio Musicale Fiorentino. 

El programa del concert de la Simfònica es compon d’Ecco: respiro appena… io son l’umile ancella (Adriana Lecouvreur) de Cilea; Intermedio (Goyescas) i Las majas y el ruiseñor (Goyescas) de Granados; Meditation (Thais), Adieu notre petite table (Manon), Dis moi que je suis belle (Thais) de Massenet; Intermezzo (Suor Angélica), Chi il bel sogno di doretta (La Rondine), Intermezzo (Manon) i In quelle trine morbide (Manon) de Puccini; Obertura (Juana de Arco), Mia madre aveva una povera ancella… ave maria (Otello), Obertura (I vespri siciliani), i Tacea la notte placida (Il Trovatore) de Verdi. 

stats