Cultura 30/07/2019

Citen l'editorial Comanegra a un acte de conciliació amb els sindicats policials per la denúncia del llibre humorístic sobre el Procés

Tindrà lloc el pròxim 25 de setembre als jutjats de Palma

Ara Balears
1 min
Representants del còmic 'On és l'Estel·la?'

PalmaEL jutjats de Palma han citat l'editorial Comanegra a un acte de conciliació amb els sindicats policials a les Balears (SUP, CEP, UFP i SPP) per la denúncia contra el Govern balear per l'ajuda a un llibre humorístic sobre el Procés. L'acte es durà a terme el pròxim 25 de setembre. Segons la notificació que ha rebut l'editorial Comanegra, aquest acte és el pas previ a la imposició de la querella policial que els sindicats policials de les Illes Balears volen interposar contra l'editorial.

'On és l'Estel·la?' és una obra humorística i satírica per a adults que repassa alguns dels episodis més transcendentals del procés català, com les manifestacions de la Diada, l’1 d’octubre, el 20-S, l’escorcoll d’impremtes o la manifestació de Brussel·les.

Els sindicats exposen que l’obra fa “apologia completa del colpisme separatista català” i qualifiquen l’actuació del Govern de les Illes Balears de “vexatòria, insultant i humiliant” pel fet d’haver-li atorgat una subvenció mitjançant l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB).

En declaracions a l'ARA Balears, l’editorial Comanegra va argumentar que queda clar que és un llibre per a adults: “El contingut del llibre ja és prou clar” i, a més, “a la coberta hi apareix un '+18', una icona que no permet dubtes”, han expressat en un comunicat de premsa. També asseguren que el llibre apel·la al sentit de l’humor ja des de la contraportada i l’empara “el dret a la llibertat d’expressió”.

stats