Citen l'editorial Comanegra a un acte de conciliació amb els sindicats policials per la denúncia del llibre humorístic sobre el Procés

Tindrà lloc el pròxim 25 de setembre als jutjats de Palma

EL jutjats de Palma han citat l'editorial Comanegra a un acte de conciliació amb els sindicats policials a les Balears  (SUP, CEP, UFP i SPP) per la denúncia contra el Govern balear per l'ajuda a un llibre humorístic sobre el Procés.  L'acte es durà a terme  el pròxim 25 de setembre. Segons la notificació que ha rebut l'editorial Comanegra, aquest acte és el pas previ a la imposició de la querella policial que els sindicats policials de les Illes Balears volen interposar contra l'editorial.

'On és l'Estel·la?' és una obra humorística i satírica per a adults que repassa alguns dels episodis més transcendentals del procés català, com les manifestacions de la Diada, l’1 d’octubre, el 20-S, l’escorcoll d’impremtes o la manifestació de Brussel·les.

Els sindicats exposen que l’obra fa “apologia completa del colpisme separatista català” i qualifiquen l’actuació del Govern de les Illes Balears de “vexatòria, insultant i humiliant” pel fet d’haver-li atorgat una subvenció mitjançant l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB).

Els sindicats policials denuncien el Govern balear per l'ajuda a un llibre humorístic sobre el Procés

En declaracions a l'ARA Balears, l’editorial Comanegra va argumentar que queda clar que és un llibre per a adults: “El contingut del llibre ja és prou clar” i, a més, “a la coberta hi apareix un '+18', una icona que no permet dubtes”, han expressat en un comunicat de premsa. També asseguren que el llibre apel·la al sentit de l’humor ja des de la contraportada i l’empara “el dret a la llibertat d’expressió”.

 

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF