Cultura 13/05/2021

La Simfònica clou una temporada "privilegiada" i encara un estiu "incert"

La pianista solista Marie-Ange Nguci interpretarà el 'Concert per a piano núm. 2' de Camille Saint-Saëns aquest dijous al Trui Teatre

2 min
L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears també forma part d'aquesta programació

PalmaL'Orquestra Simfònica Illes Balears tanca la seva primera temporada de concerts en plena pandèmia aquest dijous a les 19.30 hores al Trui Teatre. Ho farà amb una convidada de luxe, la pianista solista Marie-Ange Nguci, que interpretarà el Concert per a piano núm. 2 de Camille Saint-Saëns. El director del conjunt, Pablo Mielgo, assegura a l'ARA Balears que fer aquesta temporada de la Simfònica ha estat un "privilegi".

"Som molt afortunats, hem fet 107 concerts des del maig de l'any passat mentre que moltes orquestres europees encara estan aturades. D'aquests 107 concerts, només tres han estat sense públic. I haurien estat 108 si no n'haguéssim suspès un quan vam tenir un cas de covid-19. La veritat és que ha estat un privilegi", diu Mielgo.

Tocar amb mascaretes, amb distància de seguretat, fer-se contínuament proves d'antígens o PCR. Els músics de la Simfònica s'han hagut d'acostumar a una nova manera de funcionar, d'acord amb la situació sociosanitària. Ara bé, si no fos per aquestes coses, "tot seria normal", apunta el director. Les ganes, la intensitat i el compromís dels músics no ha canviat ni ha minvat malgrat els "obstacles" inevitables.

Després del concert d'aquest dijous vespre, toca pensar en la temporada d'estiu. La Simfònica s'instal·lava en el Castell de Bellver. Ara no està clar on es faran aquests concerts: "Encara no tenim clar on farem els concerts d'estiu. Estam mirant un parell d'opcions, però el Castell de Bellver té l'escenari massa petit per les condicions de distància que hem de complir", explica Mielgo. De fet, comenta que s'hi podrien fer concerts "de cambra", com es va fer l'estiu passat, però "la idea és continuar amb el discurs Simfònic", manifesta el director de l'orquestra. El pròxim 7 de juny, en principi, es presentarà la temporada d'estiu, tot i que el programa encara és un poc "incert".

stats