Reivindicació

Què significa el pin vermell que han dut alguns nominats dels Oscars?

El director de 'The zone of interest', Jonathan Glaze, ha fet un contundent discurs per l'alto el foc a la franja de Gaza

2 min
Billie Eilish i el seu germà, Finneas O'Connell, amb el pin vermell a la gala dels Oscars

BarcelonaVestuaris estrafolaris, dissenys clàssics, moltes cares conegudes i una cosa en comú: un pin rodó vermell al pit. Billie Eilish, Mark Ruffalo, Ava Duverbay i Ramy Youssef són alguns dels convidats a la gala dels premis Oscar 2024 que han dut aquest símbol amb un palmell de la mà en senyal de rebuig a la invasió d'Israel a Palestina.

Si bé la gala dels Oscars sol ser un lloc poc adobat per a reivindicacions, els punts de color vermell al vestuari dels convidats han servit per posar sobre la taula la guerra d'Israel i reclamar als diferents països del món que aturin la subvenció de conflictes armats en general i d'Israel en particular. La iniciativa neix de l'organització Artists4Cesefaire, un col·lectiu que fa temps que promou diferents accions amb la intenció de reclamar un alto el foc permanent a la franja de Gaza.

Mark Ruffalo amb el pin vermell a la gala dels Oscars.
Ramy Youssef a la gala dels Oscars.
Ava DuVernay als Oscars.
Jonathan Glazer pronuncia un discurs contra la guerra de Gaza

Però la reivindicació també ha pres forma de discurs a l'edició 96 dels premis. Durant l'entrega de les estatuetes, el director de la pel·lícula The zone of interest, Jonathan Glazer, ha dedicat uns segons del seu discurs d'agraïment, forçosament breu, a la guerra de Gaza. "Totes les nostres decisions estan fetes per reflectir i confrontar-nos amb el present", ha començat Glazer, que ha dirigit la pel·lícula estrangera guanyadora sobre l'Holocaust. "La nostra pel·lícula mostra com la deshumanització desemboca a l'horror", ha afirmat el director, que ha acabat el discurs mostrant el seu rebuig en l'acció de Hamàs a Israel el 7 d'octubre i fent un recordatori a totes les víctimes de Gaza. També Mark Ruffalo, de Poor things, ha fet declaracions respecte al conflicte durant l'entrega de l'estatueta.

stats