Cultura 03/02/2021

La novel·la 'Sicília sense morts', de Guillem Frontera, serà una sèrie de vuit capítols

Xavier Uriz i Toni Lluís Reyes preparen el guió de la ficció, que dirigirà Maria Togores

2 min
guillem frontera

La novel·la Sicília sense morts, de l’escriptor i col·laborador de l’ARA Balears Guillem Frontera, serà una sèrie. El llibre retrata una Mallorca marcada per dirigents corruptes i una societat que, amb part de responsabilitat, mira com es degrada el territori. La temàtica és “de rabiosa actualitat”, segons l’encarregat de fer-ne l’adaptació a l’audiovisual, Xavier Uriz, que rebrà l’ajuda del dramaturg i guionista Toni Lluís Reyes. Dirigirà la sèrie, que tindrà vuit capítols, Maria Togores. La tasca, assegura Uriz, “no és gens fàcil”. IB3 Televisió produeix aquest projecte amb la col·laboració de Nova Producciones. 

“És un projecte amb certes dificultats, perquè la novel·la té una estructura molt particular i la cronologia no és lineal”, diu Uriz. De tota manera, el dramaturg assegura que el projecte és molt “engrescador” i “interessant”. Ara mateix, la preproducció es troba en una etapa “embrionària”: “Estam elaborant les bases dels capítols, però encara hem de decidir, de manera definitiva, quin serà el to de la ficció i els personatges que donaran més joc i tindran més protagonisme”, comenta. Tanmateix, segons el pla del projecte, el rodatge començarà aquest mateix any. La idea és respectar al màxim el relat de Frontera, sobretot en essència. “Quan tradueixes una ficció d’un llenguatge a un altre, moltes vegades és inevitable canviar algunes coses”, confessa Uriz. El tema de la novel·la enganxarà l’espectador illenc, perquè retrata una “situació sociopolítica molt recognoscible”, diu el guionista. 

Guillem Frontera està content amb el projecte. “Jo he participat en moltes adaptacions, però, de la mateixa manera que mai he volgut traduir al castellà un llibre meu, no he volgut pensar com es veurien amb l’audiovisual les meves obres”, explica. S’alegra també que la vida de la novel·la s’allargui i traspassi les fronteres del paper. I confessa que l’adaptació, per la naturalesa de Sicília sense morts, no serà una feina senzilla.

stats