Literatura
Cultura 12/09/2022

La reivindicació i la unió lingüística marquen la 33a Setmana del Llibre en Català de Palma

Aquesta edició posa l'accent a acostar els infants a la lectura i commemorar l'Any Fuster i l'Any Ferrater

2 min
Presentació de la Setmana del Llibre en Català al Pati de la Misericòrdia aquest dilluns.

PalmaLa Setmana del Llibre en Català donarà el sus aquest dimecres de la mà del Gremi de Llibreters de Mallorca, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. Enguany, la 33a edició d'aquest esdeveniment arriba amb el lema 'La llengua que ens uneix' i coincideix per primera vegada amb la setmana de Barcelona. Bel Busquets, consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ha apuntat: "El lema d'aquest 2022 té diferents lectures: la unió geogràfica entre Mallorca i Barcelona, la connexió de persones de diverses edats, les diferents motivacions que ens duen a llegir i veure el català com una llengua de cohesió social". De fet, el programa presenta activitats per als més petits, "a fi d'acostar-los a la lectura", ha dit Busquets.

D'aquesta manera, dia 14 de setembre, a les 17.30 h, començarà aquesta edició amb una cercavila que anirà de la plaça d'Espanya fins al pati de la Misericòrdia, que és l'escenari elegit una vegada més per acollir aquesta setmana literària. A continuació, l'editor i activista valencià Eliseu Climent farà el pregó. Francesc Sanchís, copropietari de la llibreria Embat i membre del Gremi de Llibreters, ha reconegut: "Coincidir amb la setmana de Barcelona és un experiment que ha creat debat, però creim que el català uneix i és una eina d'integració". Sanchís ha afegit també que es faran una vintena d'activitats, entre les quals destaquen els col·loquis d'Any Fuster i d'Any Ferrater, així com l'homenatge al poeta menorquí Joan Francesc López Casasnovas.

Amb tot, la Setmana del Llibre en Català serà fins dia 18 de setembre, amb presentacions, novetats editorials, activitats infantils i castells. Miquel Àngel Contreras, coordinador general de Cultura de l'Ajuntament de Palma, ha assenyalat: "És important posar en valor les lletres catalanes i les aportacions dels autors que escriuen en aquesta llengua". A més, ha agraït al gremi llibreter les seves aportacions i consells, ja que "s'ha de treballar en xarxa". La Setmana aplegarà vuit llibreries i els escriptors que han prestat la seva imatge per al cartell, alguns dels quals participen directament en la Setmana, són: Miquel Rayó, Miquel Àngel Lladó i Ribas, Joana Pastor, Llucia Ramis, Miquel Mas Fiol, Clara Fiol, Sebastià Portell, Aina Salvà i Pep Toni Bauçà.

stats