Cultura 17/08/2012

El Premi Nacional per a un llibre en castellà? Els guanyadors del premi, dividits: 4 en contra i 3 a favor

Els escriptors guardonats divergeixen sobre si els autors en castellà haurien d'optar als Premis Nacionals de literatura

Ara
1 min

BarcelonaUn escriptor en castellà hauria de poder rebre el Premi Nacional de literatura? L'opinió del president del CoNCA és compartida per Ferran Mascarell, però divideix els escriptors que l'han guanyat fins ara. Dels divuit escriptors i escriptores que fins ara han estat recompensats amb el guardó, l'ARA ha pogut parlar amb set.

Hi estan en contra: Enric Casasses, Marta Pessarrodona, Toni Sala i Biel Mesquida. I a favor: Francesc Serés, Màrius Sampere i Miquel de Palol.

Enric Casasses, Premi Nacional de literatura 2012: "En l'actual situació administrativa, els autors en llengua castellana opten als Premios Nacionales d'Espanya. Quan les dues llengües siguin cooficials de debò, es podrà començar a discutir".

Marta Pessarrodona, Premi Nacional de literatura 2011: "Prou dificultats tenim els escriptors catalans per haver de compartir també aquest premi. Un cert xovinisme en aquest sentit ens convé: l'escriptor en castellà té moltes més oportunitats"

Francesc Serés, Premi Nacional de literatura 2007: "No em sembla cap bestiesa que es pugui donar el premi a autors en llengua castellana. Seria fantàstic que es reconegués la feina a Eduardo Mendoza, Juan Marsé o Enrique Vila-Matas".

A més, a l'ARA Premium trobareu les opinions de Màrius Sampere, Toni Sala, Miquel de Palol i Biel Mesquida.

stats