Cultura 14/06/2021

La segona part de 'Queridos mallorquines' triomfa a la Fira del Llibre

Hi ha molta diversitat entre els llibres més venuts, però el de Guy Forestier destaca per damunt la resta

ARA Balears
2 min
17 llibreries han participat en la 39a Fira del Llibre de Palma.

PalmaLes paradetes de 17 llibreries han passat deu dies al passeig del Born de Palma. La 39a Fira del Llibre, que arribava després d'un Sant Jordi esplendorós, va concloure diumenge, 13 de juny, amb el concert de la jove cantautora Maria Hein. El Gremi de Llibreters ha anunciat avui els llibres més venuts, entre els quals hi ha "molta diversitat". No obstant això, n'hi ha hagut un que ha destacat per damunt dels altres. Es tracta de Queridos mallorquines. Segunda parte. Ahora en serio, de Guy de Forestier, editat per Olañeta.

A la categoria de llibres en castellà més venuts destaquen també Después de lo trans, d’Elizabeth Duval, editat per La Caja; Zuleijá abre los ojos, de Guzel Yájina, d'editorial Acantilado; Los ingratos, de Pedro Simón, premi Primavera de novel·la 2021, d’editorial Espasa; i Mortadelo y Filemón, misión por España, d’Ibáñez, editorial Bruguera.

En català, entre els més venuts hi ha El nom del món és bosc, d’Ursula K. Le Guin lguns, de Raig Verd Editorial; Un dia de pesca, de Tomeu Simó, editat per Espelma; Un capfico dins jo, d’Eva Rodríguez Garcia, editat per Rapitbook; Cignes tenebrosos, de Pere Suau Palou, editat per Cossetània; La pell quan plou. Antologia poètica de Damià Huguet, editat per Adia; Set dies, de Miquel Horrach; Tothom hauria de ser feminista, de Ngozi Adichie, Biblioteca Chimamanda, de Fanbooks; Breu història de la Germania mallorquina, d’Albert Cassanyes, d’Illa Edicions, i El còmic i la memòria històrica, de Pedro Suau Pujadas, editat per Dolmen.

Entre els llibres infantils i juvenils més venuts destaquen Aventuras de Esteisi y Pimiento, de Juan Feliu, de l’editorial Takatuka; Culpa mía, de Mercedes Ron, editat per Random; El gran llibre dels superpoders, de Rocío Bonilla i Susana Isern, editat per Flamboyant; Llibre boig dels dinosaures, de Sara Ball, editat per Cruïlla; Diario de un gato asesino, d’Anne Fine, editat per Blackie Books; La Pippi s'embarca, d’Astrid Lindgren, editorial Kókinos; El fil invisible, de Miriam Tirado, de B de Blok; Naruto, de Masashi Kishimoto, editorial Planeta; Libro marioneta de dedo, Vvaa. Lu. 

La Fira del Llibre ha oferit aquests darrers dies un programa amb prop de cent activitats entre presentacions de llibres, recitals, activitats infantils i col·loquis. En general, totes han tingut molt bona rebuda, i el Gremi celebra "l'entusiasme" amb què la gent ha participat de les propostes.

stats