Cultura 14/04/2020

36 editors independents fan una crida a la població perquè compri llibres aquest Sant Jordi

Demanen suport per pal·liar els efectes del coronavirus i recalquen als lectors que "us necessitam més que mai"

Ara Balears
1 min
Aquest 2020, amb el confinament, serà un Sant Jordi diferent. / ISAAC BUJ

PalmaUn total de 36 editors independents han fet una crida als lectors perquè, mitjançant la compra de llibre durant aquest Sant Jordi, ajudin a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. En un comunicat, assenyalen que "l'epidèmia ha interromput la nostra activitat a l'època de la gran collita. Falten pocs dies per a Sant Jordi. Enguany, més que mai, us necessitam". Entre els segells signants hi ha AdiA, El Gall Editor, Lleonard Muntaner Editor, Club Editor, Males Herbes, Raig Verd, Edicions del Periscopi, Edicions de 1984, Adesiara i Angle.

Així, els editors destaquen que la compra de llibres potser no impedeix que "la resposta política a l'epidèmia mati molts projectes literaris", però sí que pot ajudar a limitar-ne els efectes. "Els editors independents no posseïm distribuïdores ni tenim força comercial per oferir tractes preferencials a les llibreries. La catàstrofe anunciada no té cap més tallafoc que vosaltres", subratllen en el comunicat.

Els editors expliquen que sobre les ruïnes de la gran crisi del 2008 varen néixer la majoria de les editorials que signen aquesta crida i apunten que "hem acceptat certa fragilitat intrínseca a causa del projecte literari que ens mou. Gràcies a això, vosaltres heu gaudit d'un ecosistema editorial ric i divers en català". D'aquesta manera, demanen a la ciutadania que "no diferiu la compra. Aquest Sant Jordi sense taules al carrer, compreu llibres. Tants com us ho permeti la butxaca".

stats