Còmic
Cultura 08/05/2014

La guerra, protagonista del saló del còmic

A través de l'exposició 'Còmics en guerra' la fira repassa els conflictes armats al llarg de la història

Acn
1 min

BarcelonaEl gènere bèl·lic serà un dels eixos temàtics principals de la 32è Saló Internacional del Còmic de Montjuïc, amb motiu dels 75 anys de l'inici de la Segona Guerra Mundial, el centenari de la Gran Guerra i el Tricentenari de 1714. A través de l'exposició 'Còmics en guerra' es farà una reflexió crítica sobre com la vinyeta ha reflectit els principals conflictes armats.

L'exposició comptarà amb 550 còmics originals, alguns d'ells il·lustracions de presoners del camp de concentració de Mauthausen i fins i tot vehicles utilitzats durant la Segona Guerra Mundial, la Guerra Civil i la Guerra de Corea. L'estrella serà el tanc M-41 de la Guerra de Corea, que viatjarà al Saló en un transport especial de 21 metres.

El saló, que se celebrarà del 15 al 18 de maig, també inclourà exposicions dedicades als superherois Batman i Lobezno, a Popeye el marí, al còmic autobiogràfic, als guardonats de l'anterior edició, al còmic de les Balears i a l'humor gràfica sobre el procés independentista, protagonista de la mostra 'El dret a somriure'. Aquesta edició del Saló, la 32a, comptarà un focus especial sobre el còmic argentí i convidats com Joe Sacco, Brian Azzarello, Manuele Fior i Andrew Wildman.

stats