Còmic
Cultura 10/04/2014

El Saló del Còmic es desmarca d'un anunci sexista per contractar hostesses

Les condicions de l'oferta especificaven que les aspirants havien de ser "morenes, d'altura superior a 170 cm i una mida mínima de pit de 95"

Ara
1 min
Visitants del Saló Internacional del Còmic l'any passat / GUILLEM TRIUS

BarcelonaL'empresa que organitza el Saló del Còmic, Ficomic, ha assegurat en un comunicat que no té res a veure amb una oferta sexista de treball difosa a internet per l'empresa d'hostesses NSH. L'anunci, que ha estat retirat aquest dijous, demanava hostesses per treballar al Saló del Còmic els dies 16, 17 i 18 de maig i, entre les condicions, especificava que les aspirants havien de ser "noies morenes, d'altura superior a 170 cm i una mida mínima de pit de 95".

En el comunicat, Ficomic rebutja totalment "aquest tipus d'ofertes de treball denigrants per a la dona" i es reserva la possibilitat de "desenvolupar totes aquelles accions legals que cregui oportunes, donat el dany ocasionat al certamen".

El sindicat Comissions Obreres de Catalunya ha celebrat en un altre comunicat el posicionament del Saló del Còmic, tot denunciant els "anuncis sexistes que utilitzen les dones de manera vexatòria i vulneren el principi d’igualtat en l’accés a la feina".

stats