Música

Rosalía, entre les més nominades als Grammy Llatins

Bad Bunny encapçala la llista d'artistes amb més candidatures als premis que es lliuraran a Las Vegas el 17 de novembre

2 min
Un moment de l'actuació de Rosalia al Palau Sant Jordi

BarcelonaL'artista porto-riqueny Bad Bunny és el gran favorit dels premis Grammy Llatins 2022, amb una desena de nominacions gràcies a l'impacte de l'àlbum Un verano sin ti. Tot fa pensar que serà el gran triomfador a la gala que se celebrarà el 17 de novembre a Las Vegas. Els Grammy Llatins també han reconegut el disc Motomami de Rosalía, que aplega nou nominacions: enregistrament de l'any per la cançó La fama, àlbum, cançó (Hentai), àlbum de música alternativa, cançó alternativa (també Hentai), vídeo musical curt pel de Hentai i vídeo musical llarg per la presentació de Motomami a TikTok; a més, el disc també està nominat al millor disseny d'art, fet per Ferran Echegaray, Viktor Hammarberg, Rosalía, Daniel Sannwald i Pili Vila, i a la millor enginyeria d'enregistrament, a càrrec de Chris Gehringer, Jeremie Inhaber, Manny Marroquin, Zach Peraya i Anthony Vilchis.

Respecte a les nominacions de Rosalía, sorprèn la sobrerepresentació de Hentai (present en tres categories) i l'absència d'altres cançons del disc, com ara Saoko i Genís. També és curiós que Motomami no aparegui en les categories de música urbana i reggaeton i, en canvi, sí que ho faci a les de música alternativa, compartint nominacions amb Jorge Drexler i Bomba Estéreo, entre d'altres. Fins ara Rosalía ha guanyat vuit Grammy Llatins.

La parella de Rosalía, el porto-riqueny Rauw Alejandro, aplega vuit nominacions, inclosa una a la millor gravació de l'any per Te felicito, el duo amb Shakira on l'artista colombiana va avançar en clau la seva separació del futbolista Gerard Piqué. Entre els més nominats d'aquesta edició també hi ha el mexicà Edgar Barrera, la nord-americana Christina Aguilera, l'uruguaià Jorge Drexler, el veneçolà Jorge Luis Chacín, el colombià Julio Reyes Copello i el productor porto-riqueny Tainy, responsable de la producció de la cançó Candy de Rosalía.

Bones notícies també per al quartet barceloní Las Migas, que opta al Grammy Llatí al millor àlbum de flamenc amb Libres.

Grammy Llatins 2022: nominacions
stats