Música
Cultura 10/03/2023

Rod Stewart, Norah Jones i Sebastián Yatra, estrelles del Festival de Cap Roig 2023

També hi actuaran Damien Rice, Simply Red i Ara Malikian, entre d'altres

2 min
Stewart, que posava punt final a la seva gira a Cap Roig, fent gala del seu sentit de l’espectacle amb una posada en escena en què no hi va faltar ni el rock ni el soul.

BarcelonaEl cantant britànic Rod Stewart inaugurarà el 14 de juliol la 23a edició del Festival Jardins de Cap Roig, on ja va actuar l'any 2016. La presència internacional a la programació la completen Norah Jones, Sebastián Yatra, Damien Rice, Mika, Simply Red, Ara Malikian i el tenor Juan Diego Flórez. Com és habitual, el festival organitzat per Clipper's porta a l'Empordà grups i artistes espanyols com Taburete, Lola Índigo, Luz Casal, Manuel Carrasco, Vanesa Martín i David Bisbal, que tancarà el festival el 19 d'agost; serà la quarta vegada que Bisbal actuï a Cap Roig. Pel que fa a la presència catalana, l'encapçala Sílvia Pérez Cruz, que aleshores estarà immersa en la gira de presentació del disc Toda la vida, un día, i hi haurà també concerts de Stay Homas, Els Catarres, Els Amics de les Arts i Joan Dausà.

Igualment, hi haurà espai per a espectacles adreçats al públic infantil: un de Dàmaris Gelabert i De Simba a Kiara, el tribut al Rei Lleó. I el concert solidari d'aquest any serà el de Vanesa Martín el 17 d'agost. La recaptació es destinarà a equipar la sala d'estimulació sensorial de l'Associació POTS, entitat que acosta l'activitat física i l'oci a col·lectius en perill d’exclusió social.

"És un programa ambiciós", ha dit aquest divendres el director del festival, Juli Guiu, durant la presentació de la programació a la seu barcelonina de CaixaBank, el principal patrocinador de la cita empordanesa. Tot plegat 23 concerts, quatre més que l'any passat. El pressupost és de 3,7 milions d'euros (mig milió més que el 2022). El 13 de març a les 10 h es posaran a la venda les 48.900 entrades (l'any passat en van ser 40.000).

Juli Guiu, que amb la seva empresa Clipper's Live organitzarà també el Festival Jardins de Pedralbes després de guanyar un concurs, no ha volgut avançar-ne cap detall. "Avui és el dia de Cap Roig. En les pròximes setmanes convocarem una roda de premsa per parlar de Pedralbes", ha dit Guiu.

stats