Música
Cultura 17/03/2023

La indignació de Robert Smith força Ticketmaster a tornar diners als fans de The Cure

El cantant anglès va criticar les comissions "excessivament altes" que l'empresa cobrava per les entrades dels seus concerts

ARA
2 min
El músic britànic Robert Smith durant el concert de The Cure al Palau Sant Jordi.

BarcelonaEl gegant de la venda d'entades Ticketmaster tornarà als fans de The Cure una part dels diners que van pagar per als concerts de la pròxima gira nord-americana del grup gràcies a la mediació del mateix Robert Smith, vocalista i líder del grup, que va negociar amb l'empresa per aconseguir una devolució de 10 dòlars (9,42 euros) en les entrades més barates i de 5 dòlars (4,71 euros) en la resta d'entrades. Smith responia així al malestar dels fans, molt emprenyats perquè la comissió de Ticketmaster superava en alguns casos el preu de l'entrada del concert.

La banda havia reservat entrades al preu accessible de 20 dòlars (18,84 euros) per a fans que s'haguessin registrat prèviament al programa verified fans de Ticketmaster per evitar la revenda, però alguns dels compradors van compatir per xarxes captures de pantalla que mostraven una tarifa de servei d'11,65 euros, un "càrrec del local" de 10 dòlars i despeses de gestió de 5,5 dòlars. Dimecres, quan va tenir coneixement de la situació, Smith va publicar a Twitter que estava tan "fastiguejat" com els seus fans per les tarifes "excessivament altes" que Ticketmaster aplicava a les entrades.

Indignat, Smith es va posar en contacte amb l'empresa per demanar-li explicacions. "Que quedi clar: l'artista no té cap manera de limitar aquestes tarifes –va escriure Smith a Twitter–. Els he demanat [a Ticketmaster] que les justifiquin d'alguna manera i si rebo una resposta coherent us ho faré saber". Més tard, el cantant compartia la bona notícia amb els fans: "Ticketmaster ha reconegut que moltes de les tarifes que cobren són innecessàriament altes i, com a gest de bona voluntat, ofereixen tornar 10 dòlars per les entrades més barates dels comptes de fans verificats". Segons Smith, la devolució de l'import seria automàtica i Ticketmaster rebaixarà les despeses de gestió i servei en futures vendes d'entrades.

stats