Cultura 08/04/2021

Representants, mànagers i promotors critiquen que les mesures del Procicat tornen a menystenir i castigar la cultura

El sector exigeix un salconduit cultural

ACN
1 min
Proves d'antígens al Razzmatazz abans del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

L'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha criticat que les mesures del Procicat tornen a menystenir la cultura i castiguen actes culturals de tot el país. Han tornat a reclamar "amb urgència el salconduit cultural per garantir la supervivència d'actes culturals" que ja estan en marxa com els festivals Guitar Bcn, Mil·lenni o Strenes o projectes com Sala Cat, Sala Tarragona o Curtcircuit, que per segon any, han destacat, estan adaptats a les mesures de seguretat. Així mateix, han apuntat que per si el Procicat no permet un salconduit, han reclamat al Govern mesures que "compensin l'esforç fet per una indústria que tot i la pandèmia, ha procurat adaptar-se cap als artistes i als consumidors".

L'associació ha denunciat "la poca previsió" amb la qual s'han anunciat les mesures i "la falta preocupant de sensibilitat" per a unes empreses en "situació fràgil" que han invertit molts esforços per fer #CulturaSegura. Els promotors han exigit un salconduit cultural que permeti "al públic assistir en actes culturals" com festivals, festes majors o concerts a sales. Han recordat que, de fet, estan programats en funció de toc de queda.

L'ARC ha assenyalat que les mesures que dicten les autoritats sanitàries no tenen en compte que el confinament municipal o comarcal sense excepció per a actes culturals "no només perjudica una indústria que des de fa més d’un any s’ha adaptat per esdevenir segura i per fer complir el toc de queda, sinó que retalla els drets dels ciutadans i ciutadanes que no poden accedir als actes culturals si no es fan a la seva comarca o la seva població, tot i que siguin a molt pocs quilòmetres".

stats