Publicació
Cultura 31/03/2023

Tots els recursos culturals de Palma, a cop de clic

Cort presenta la guia de les principals infraestructures, programes i cicles que hi ha a Ciutat

2 min
Miquel Àngel Contreras, Antoni Noguera i Tina Codina durant la presentació de la Guia de Recursos Culturals Municipals de Palma.

PalmaTots els recursos culturals de Palma es podran consultar a la guia que ha presentat aquest divendres l'àrea de Cultura de Cort, la qual es pot trobar a la pàgina web de l'àrea i inclou tant les infraestructures municipals com els programes i els cicles que es fan a Palma. Un dels apartats més importants de la guia és el dels equipaments municipals, que recull informació rellevant sobre els teatres (Xesc Forteza, Mar i Terra i Catalina Valls), tant pel que fa a la seva història com de preus i descomptes, i procediments per sol·licitar aquests espais; espais expositius (Casal Solleric, Can Balaguer, Castell de Bellver i Fundació Miró); arxius i biblioteques, i les Voltes. D'altra banda, la guia també ofereix la programació cultural anual de l'Ajuntament de Palma i detalla els projectes que es fan a les barriades, a més de dedicar un espai a Simfovents, la Banda Municipal de Música, que es va fundar el 1966. Pel que fa als projectes, a la Guia es poden consultar les línies de subvencions de l'àrea de Cultura, així com les convocatòries d'espais com el Casal Solleric i el Centre d'Art i Creació de Palma (les Voltes). D'altra banda, s'hi inclouen els recursos culturals d'altres àrees de Cort, com Educació (PalmaEduca), Igualtat (Centre Flassaders), Participació (casals de barri), Joventut (PalmaJove) i el Servei d'Assessorament Lingüístic, entre d'altres.

"Una de les finalitats d'aquesta guia és fomentar la participació i la creació", ha apuntat la directora general de Cultura i Comunitat, Tina Codina, qui ha remarcat que "la cultura no pot funcionar com a eina de cohesió social sense informació". "Si no coneixem els recursos, no els podem utilitzar. I l'accés a la cultura és un dret de la ciutadania", ha afegit. Per la seva banda, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha subratllat que la pandèmia va marcar la necessitat de "fer la cultura més propera a la ciutadania". FInalment, el tinent de batle de Cultura, Antoni Noguera, ha assegurat que la guia ajudarà a "continuar creant xarxa entre tots". "Palma té un gran ecosistema cultural, accessible, descentralitzat i divers", ha sentenciat Noguera.

stats