Cultura 14/03/2022

Ray Gelato obre el XXIV Festival de Jazz de Menorca

L'any passat va posar a la venda el seu darrer treball discogràfic, 'Lock down but not out'

Iván Martín
1 min
Ray Gelato & The Giants, en concert al Principal de Maó.

MAÓEl saxofonista Ray Gelato ha estrenat el XXIV Festival de Jazz de Menorca amb un èxit rotund, com era de preveure. La seva actuació al teatre Principal de Maó, amb la presència de 400 espectadors, demostrà els motius pels quals és considerat un dels reis del swing. Les prop de dues hores de concert van testimoniar la grandesa de l'artista londinenc.

Gelato & The Giants varen oferir un repertori dinàmic, en què el swing sonà amb tota la seva força. Actualment, la banda The Giants està formada per Danny Marsden (trompeta), Andy Rogers (trombó), Olly Wilby (saxo), Gunther Kurmayr (piano), Martí Elías (bateria) i Manuel Álvarez (contrabaix). Precisament, aquest últim resideix al municipi menorquí del Castell i és un dels habituals dels cercles jazzístics de l'illa.

Per la seva banda, Gelato va posar a la venda l'any passat el seu darrer treball discogràfic, Lock down but not out, gravat durant el període de confinament, i que va rebre molt bona acceptació per part de la crítica. Director d'orquestra, showman i vocalista, Gelato hi ha inclòs temes de Cab Calloway, Louis Prima i Ben Webster. La complicitat del britànic amb la seva banda es notà damunt l'escenari amb una impecable posada en escena, en què interpretà temes propis i instrumentals.

La pròxima cita amb el festival de jazz menorquí serà l'1 d'abril amb Joe Wrens Groove Drops al Casino 17 de Gener de Ciutadella.

stats