Cultura 23/09/2015

Tens festa per la Mercè? 10 plans per gaudir del dia 24 a Barcelona

Portes obertes als museus, activitats familiars a Sant Pau, concert gratuït del Liceu i altres activitats per aprofitar el festiu de festa major

Ara
4 min
Van Van Market/ vanvanmarket

BarcelonaEts dels afortunats que tens festa el dia 24? La Mercè és una bona ocasió per gaudir de moltes activitats gratuïtes a la ciutat. Fem una guia de 10 imperdibles per aprofitar el dia amb música, art, teatre i bona teca. 1. Concert gratuït de l'Orquestra del gran teatre del Liceu

L'Orquestra el Gran Teatre del Liceu/ ACN

El Cor i l'Orquestra del Gran teatre del Liceu ofereixen el dia 24 un concert gratuït a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona a les 20.30 h. L'Orquestra dirigida per Josep Pons i el Cor, sota la direcció de Conxita García, interpretaran clàssics de Bernstein, Gershwin i Porter a més de temes populars en motiu de les festes de la Mercè.

2. Pels més petits, el BAM en família

El BAM en família/ l'Ajuntament de Barcelona

Una de les novetats d'enguany del festival Barcelona Acció Musical és la secció dedicada als més petits a la Plaça dels Àngels. Tallers, manualitats i sobretot molta música. La cita comptarà amb espectacles com l''Educació', que introdueix contingut educatiu específic per a nens d'entre 0 i 9 anys i un duo de princeses barbudes a l''Enciclopèdia baixa de nit'.

3. Els museus obren portes per la Mercè

Fundació Antoni Tàpies

En motiu de la festa major de la ciutat la majoria de museus ofereixen una jornada de portes obertes i visites guiades. Pot ser un bon moment per gaudir de l'exposició 'Tàpies. Col·lecció d'artista', que mostra la Fundació Antoni Tàpies i que compta amb obres de Paul Klee, Joan Miró, Marcel Duchamp i Jackson Pollock, entre d'altres. El 24 de setembre la fundació ofereix una visita guiada i gratuïta al públic. La jornada de portes obertes es farà també al Born Centre Cultural, el Castell de Montjuïc, el CCCB, el MNAC, la Virreina Centre de la Imatge i el Jardí Botànic de Barcelona, entre d'altres.

4. Miserachs al Macba

Exposició del fotògraf Miserachs al MACBA

Aprofitant la jornada de portes obertes una de les exposicions a visitar pot ser 'Miserachs Barcelona' al Macba. A través de grans murals, una escenografia i sobretot projeccions, les imatges recollides en el llibre fotogràfic de Xavier Miserachs, 'Barcelona, blanc i negre', transporten el públic a la Barcelona dels anys 60.

5. El CaixaForum mostra els Animals i Faraons de l'antic Egipte

Els babuïns, que han sortit per primera vegada del Louvre des del 1836, a l’exposició.

El CaixaForum també obre portes aquest dijous. Val la pena aprofitar-ho per visitar l'última inauguració del museu, una exposició organitzada junt el Museu del Louvre: 'Animals i Faraons', una mostra que exhibeix 430 objectes que representen 60 espècies diferents d'animals de l'Antic Egipte. Saps què significava l'escarabat?

6. Van Van Market

Van Van Market/ vanvanmarket

Ganes de fer un recés? Si ets un apassionat de la gastronomia i t'agrada provar plats nous, acosta't al Van Van Market, un comboi de furgonetes instal·lades al Parc de la Ciutadella on podràs gaudir de menjar de carrer de tot tipus a bon preu. De passada, al parc també hi ha activitats familiars molt atractives: s'hi ha instal·lat un avió!

7. El recinte modernista de Sant Pau: portes obertes i activitats infantils

El recinte modernista de Sant Pau havia d’acollir la reunió anual del Parlament Cultural Europeu a la tardor.

Danses tradicionals tailandeses, una contacontes i l'actuació del grup Marxin Dixi Band són algunes de les activitats que els gestors del recinte modernista dissenyat per Domènech i Montaner han preparat durant la jornada de portes obertes aquest 24 de setembre.

8. 'Caixes', de Marc Artigau, s'estrena al FlyHard

Marc Artigau/ RUTH MARIGOT

La Sala FlyHard enceta temporada dijous 24 de setembre amb 'Caixes' de Marc Artigau, una obra amb un escenari minimalista que aprofundeix en la identitat d'una parella a través dels seus objectes i pertinències. Els actors: Meritxell Calvo, Aina Calpe, Santi Ricard i Rubén de Eguia.

9. Gran Milonga al Mercat de les Flors

tango

Aprèn dels millors ballarins amb la 'masterclass' que organitza el Mercat de les Flors, a la Sala MAC (18 h). Després es farà una Gran Milonga popular a la plaça Margarida Xirgu, abans del Piromusical (20 h).

10. Espectacle Pirotècnic per cloure el dia

Piromusical de la Mercè

L'Avinguda de Maria Cristina acull el tradicional espectacle pirotècnic per cloure les festes. Un espectacle que combina el foc, l'aigua i la música. Com cada any, a les Fonts de Montjuïc. A les 22 h.

stats