Cinema
Cultura 27/08/2015

Putin cancel·la un festival de cinema "radical" a Moscou

El Moscou Premiere serà substituït per un nou cicle de cinema "més positiu" i organitzat pel partit liderat per Vladímir Putin

Ara
1 min
Una escena de la pel·lícula 'Winter path' del 2013 projectada al festival Moscou Premiere

BarcelonaSegons 'The Guardian', l'Ajuntament de Moscou ha deixat sense finançament el festival de cinema Moscou Premiere, que projecta pel·lícules sobre temes controvertits, des del neonazisme fins a l'homosexualitat. El comitè de cultura del govern de Moscou ha explicat, en una carta adreçada a l'organització del festival, que l'esdeveniment es cancel·la "per dificultats econòmiques". El Moscou Premiere tenia previst començar aquesta tretzena edició el 2 de setembre.

Tot i així, en la carta s'explica també que, en substitució del Moscou Premiere, el conseller Ievgueni Gerasimov, membre del partit liderat per Putin, Rússia Unida, crearà un nou festival més "positiu i orientat als joves". El nou festival, Youth Festival of Life Affirming Film, arribarà el 4 de setembre i s'allargarà fins al 7 de setembre.

En resposta a la cancel·lació i al nou festival

Davant aquest fet, el crític de cinema Viatxeslav Ximirov ha explicat que ha rebutjat treballar amb el nou festival i que dubta que moltes de les projeccions preparades per a la tretzena edició puguin ser recuperades pel nou festival. "El nostre festival ha funcionat durant 12 anys i té un programa diferent", diu Ximirov al diari rus 'Noviye Izvestia'. El festival és gratuït perquè, segons el crític de cinema, es tracta d'un festival "social" adreçat a tots els qui no es poden permetre anar al cinema.

stats