Cultura 26/03/2019

Publicades les obres guanyadores dels premis literaris Ciutat de Palma 2018

El Gall Editor ha estat l'encarregada d'editar-les

Ara Balears
2 min
Les obres han estat publicades dos mesos després de l'entrega de premis

PalmaEl Gall Editor ha publicat les obres guanyadores dels premis Ciutat de Palma 2018 de poesia i novel·la, dos mesos després del lliurament dels guardons. L’àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística va presentar els llibres aquest dilluns a la biblioteca de Cort, en un acte al qual varen assistir el regidor de Cultura, Llorenç Carrió; la coordinadora general de l’àrea, Francisca Niell; l’autora Rosa Maria Calafat, guardonada amb el premi Llorenç Villalonga de novel·la ('I la mort tindrà el seu domini'), i els editors del Gall Editor, Gracià Sánchez i Toni Xumet, que presentaren l’edició. Joan Manuel Pérez i Pinya, premiat amb el Joan Alcover de poesia ('Atletes de la fuga'), no va poder assistir a la presentació per motius laborals.

Rosa Calafat va explicar que la seva novel·la “ha de llegir-se amb l’ànima”. “El llibre parla de les ànimes, les tangibles i les intangibles, aquesta és la seva essència, després hi ha la història d’una mare i una filla, una història d’amor humà”, va afegir l'escriptora.

Per la seva banda. l’editor Toni Xumet va parlar de l’obra 'Atletes de la fuga', de Joan Manuel Pérez i Pinya, de la qual remarcà la “potent riquesa verbal i també l'estructura formal, amb aspectes culturals que fan referència a la pintura i la música”.

“Aquests premis són l’eina per demostrar el suport i reconeixement a la tasca dels nostres creadors” i són “els premis literaris més antics de Mallorca i amb més tradició i prestigi”, va destacar Llorenç Carrió, tot remarcant que els autors “ja formen part d’una llarga llista d’autors consagrats com Guillem Frontera, Pere Capellà, Antònia Vicens, Maria Antònia Oliver, Josep Maria Llompart i tants altres”.

stats