Cultura 18/05/2019

Una publicació de Facebook del Museu de Menorca és rebutjada per 'masclista'

Alguns representants de partits d'esquerres han pressionat sense èxit per la retirada d'una imatge

Iván Martín
2 min
Aquesta és la imatge que ha creat polèmica amb el text reivindicatiu del Museu de Menorca 'censurada'.

MaóUna imatge penjada en el mur de Facebook del Museu de Menorca ha aixecat polseguera. La direcció de l'equipament cultural va pujar un recordatori d'una activitat que es du a terme aquest dissabte. Organitzada conjuntament amb el grup Arrels de Sant Joan, té com a finalitat donar a conèixer la indumentària del segle XVIII a Menorca. Jugant amb el concepte 'Roba de davall', el Museu de Menorca publicà una entrada amb el títol 'Vols saber què hi ha davall aquesta falda?', acompanyada de la fotografia que l'ARA Balears ha pogut reproduir, en la qual es pot veure la falda de damunt i intuir la faldilla i falda de davall.

La sorpresa arribà quan la directora del Museu de Menorca, Carolina Desel, va rebre pressions procedents de dos partits polítics d'esquerres. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, els representants d'aquestes formacions consideraven que la fotografia que complementava l'anunci de l'activitat "era masclista i feta des d'un punt de vista patriarcal". A més, aquests mateixos partits n'han exigit la retirada "si no volíem rebre una denúncia", segons afirma la directora del Museu de Menorca, Carolina Desel, en una publicació explicativa a la xarxa social.

Desel assegura que "res més lluny de ser masclistes tenen com a objectiu les activitats que feim al Museu; per tant, i per no ferir les sensibilitats de ningú, canviaré l'entrada. Però no ho volia fer sense donar una explicació i afegir que n'assumesc tota la responsabilitat". La màxima responsable del Museu conclou: "Hauríem de pensar una mica cap a quina societat anam en què no es permeten aquests jocs de paraules. Per cert, no vàrem posar la fotografia d'un home perquè la seva roba de davall no és visualment tan polida". La publicació ha rebut múltiples comentaris de suport.

stats