Cartografia
Cultura 03/04/2023

Prop de 20.000 persones assisteixen a la instal·lació immersiva 'Cartografia de l'imaginari' a la Llotja de Palma

El 90% dels visitants han estat públic local

ARA Balears
2 min
Instal·lació al sostre de la Llotja de Palma.

PalmaLa instal·lació immersiva Cartografia de l'imaginari. L'Atles de Cresques Abraham, feta la setmana passada a la Llotja de Palma, conclou amb un èxit de participació i una excel·lent acollida de públic i visitants. Segons ha informat el museu Es Baluard, en total 18.900 persones, el 90% de les quals locals, han participat en l'activitat, que es va fer entre dimecres i diumenge.

Duit a terme per l'equip artístic format per Xavi Bové Studio en col·laboració amb Dalumen Lab, es tracta d'un projecte que integra videomapatge, llums, so multicanal i làsers. La iniciativa ha fet dialogar el contingut de la cartografia mallorquina amb l'arquitectura de la Llotja, transformant el sostre d'aquest emblemàtic i singular edifici.

L'activitat està vinculada a l'exposició de la col·lecció Sense rumb. Confrontar la Imago Mundi, en la qual s'exposa l'Atles de Cresques Abraham (1375), un document extraordinari, en què per primera vegada en la història s'integren en un mapa anotacions i detalls que il·lustren el que en aquell temps es considerava què era el món.

D'aquesta manera, les persones visitants a la instal·lació s'han pogut endinsar en un viatge a través dels elements que el cartògraf va dibuixar en aquest mapa i que, mitjançant la tecnologia, han cobrat vida entre les columnes helicoidals de l'edifici gòtic.

Imma Prieto, directora d'Es Baluard, ha explicat que "l'objectiu amb aquesta activitat, i en general amb les que proposam des del museu, és fomentar el coneixement, activar nous imaginaris i obrir espais de reflexió a partir del passat, el present i el futur. Sens dubte, Cartografia de l'imaginari acull tots aquests requisits".

Per la seva banda, Xavi Bové, director artístic del projecte, manifesta que "ha estat una experiència immersiva que ha assolit una gran connexió amb el públic local, una activitat que permet parlar d'una democratització de sabers. Hem rebut públic de tot Mallorca, de diferents edats i perfils, i el feedback ha estat totalment positiu".

stats