Cultura 06/07/2021

Prop de 100 joves aprenen gestió cultural audiovisual amb el programa 'Joves, cinema i futur'

El Govern, juntament amb Xarxa Cinema, ha posat en marxa aquesta iniciativa per incentivar la creació de nous públics

ARA Balears
2 min
Catalina Solivellas, Miquel Company i Javier Pachón.

PalmaProp d'un centenar de joves de les Illes Balears –dividits en cinc grups– fan feina i participen en el programa Joves, cinema i futur (JCF), una iniciativa de formació i aplicació pràctica sobre la gestió cultural al voltant de l'audiovisual. Està destinat als joves d'entre 17 i 23 anys, i la idea és que conclogui entre octubre i desembre en una programació de projeccions i accions culturals. La col·laboració entre la Direcció General de Cultura i Xarxa Cinema, que ha contactat amb grups de joves a través de les entitats balears –Ibicine (Festival de Cine d'Eivissa), el Festival Internacional de Cinema de Menorca, el Centre d'Estudis Superiors Alberta Giménez (CESAG), el Centre d'Estudis Fotogràfics (CEF) i el GREC Mallorca– ha estat clau per desenvolupar el programa. S'hi combinen entitats audiovisuals, uns altres centres d'educació reglada i també del teixit associatiu per crear un espai "divers" quant a "àmbits socials i culturals" dels participants.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha presentat aquest dimarts el programa i n'ha concretat els seus objectius, com ara la creació de nous públics: "La cultura passa per la diversificació econòmica i per generar nous nínxols d'ocupació laboral. Amb aquesta iniciativa convidam els joves a explorar processos creatius i que proposin espais d'experimentació fins a crear una oferta cultural audiovisual dirigida a la seva franja d'edat", ha explicat el conseller. La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, ha valorat que aquest programa també servirà als encarregats de desenvolupar polítiques culturals "saber quins són els interessos dels joves".

El responsable de programació i desenvolupament de Xarxa Cinema, Javier Pachón, ha considerat que aquesta aposta té una "visió molt contemporània i innovadora", així com que és "en l'avantguarda de l'àmbit de la gestió cultural".

stats