MÚSICA
Cultura 04/11/2017

‘La vida rima’, el disc “més rocker” de Projecte Mut

Se’n podrà gaudir per primer cop en directe a Catalunya, encara que no se n’ha confirmat el lloc

A. Tur
3 min
Projecte Mut presenta nou disc, La vida rima, que ja es pot aconseguir a través de la plataforma iTunes i es pot escoltar a Apple Music i Spotify.

Eivissa"No vull ser un sant, vull ser un tros de pa”. Amb aquesta frase es presenta el nou treball discogràfic de Projecte Mut, La vida rima. “És el més diferent de tots, però sense donar l’esquena al nostre estil”, explica David Serra, el vocalista del grup. I això que l’estil de Projecte Mut és molt particular. El guitarrista de la banda i encarregat de produir el disc, Joan Babé, reconeix que “els botiguers col·loquen els discos a la secció folk-rock”, però ells no hi estan gaire d’acord.

En directe a Catalunya

La vida rima és un disc que es podrà gaudir per primer cop en directe a Catalunya, encara que no s’ha confirmat on serà el primer concert de la gira. “Tenim 15 propostes, però encara no s’ha tancat cap concert”, va explicar Barbé. Serra reconegué que “normalment hem presentat tots els discos a Eivissa”, però que algun com Col·lecció Satèl·lits s’havia mostrat en societat per primera vegada a Barcelona, i va assegurar que tot apuntava que La vida rima tindria la mateixa sort. “Tot i això, si algun ajuntament, Consell Insular o empresari de l’oci vol que presentem el disc a Eivissa, les contractacions estan obertes”, bromejà David Serra.

L’avançament del seu nou disc, Pa, és considerat pel grup com una cançó “total, directa i que ens parla de les ganes d’estimar i ser estimat”. Encara que conté algunes metàfores clarament sexuals, els components del grup asseguren que “és un disc per a tots els públics” i conviden a gaudir-lo en família, amb temes que fan una crida a les arrels eivissenques. En són una prova alguns dels títols, com Ara Anam, Ball pagès i Sonada des Racó, que evoquen paraules i tradicions de les Pitiüses.

La vida en general

I és que en aquest nou disc Projecte Mut vol parlar de la vida en general, “amb les sensacions de tot el que ens envolta”, explicà Barbé, qui afegeix que “de tota la discografia, aquest disc és probablement el que més cançons bones té”. Sobre això, Serra afirma que “ho diu tothom sempre que treu un disc”, però que “en aquest cas és real”.

Del que s’ha volgut desmarcar Projecte Mut és de l’actual panorama polític que es viu a Catalunya. Asseguren que fer música en català no els obliga a posicionar-se. De fet, David Serra diu que “tampoc podria posicionar-se a favor d’una posició o una altra”, i afegeix que “un dia pot estar a favor d’uns i l’endemà, en contra”. “Nosaltres ens hem de dedicar a fer música i deixar la política per a qui cregui que s’hi ha de dedicar”, conclogué Serra.

Un anys després

La vida rima arriba a les principals plataformes digitals tot just un any després que els eivissencs publicassin 10 anys i bons, en el qual celebraren la dècada de la banda amb una compilació d’algunes de les seves millors cançons reinterpretades gràcies a les col·laboracions de grups com Gossos, Blaumut, La Pegatina, Maria del Mar Bonet, Miquel Gil, Cris Juanico, Sanjosex, Quimi Portet, Cesk Freixas, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Gerard Quintana.

Tot i això, “no és just dir que una cosa ha començat després d’acabar l’altra”, explicà Barbé, qui reconeix que aquest disc s’ha estat gestant des de fa molt temps i que “encara fa poc que va ser una completa realitat”; moltes cançons ja estaven compostes durant la gira dels deu anys.

La vida rima és un disc de dotze cançons que es pot aconseguir des de divendres en versió digital a través de la plataforma iTunes a un preu de 9,99 €. A més, es pot escoltar en plataformes com Apple Music i Spotify.

stats