Institut d'Indústries Culturals
Cultura 09/02/2024

La productora Diana de la Cuadra serà la nova directora de l'ICIB

Era l'única candidata i s'hi incorporarà a final de mes després de deixar la seva feina com a gestora a la Fundació Mallorca Turisme

2 min
.

PalmaLa productora i gestora Diana de la Cuadra (Calvià, 1978) serà la nova directora de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) després de superar el procés de concurs públic en el qual era l'única candidata. Substitueix en el càrrec Cristina Llambias.

Fonts de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern han confirmat a ARA Balears que s'incorporarà al final d'aquest mes. En l'actualitat és gestora del Green Film Shooting Pla dins de la Fundació Mallorca Turisme en el Consell de Mallorca. Les seves funcions allà són les de redactar i gestionar subvencions i licitacions per al sector audiovisual, finançades amb fons europeus Next Generation.

Productora de llargmetratges, documentals, publicitat i televisió des de 2002, De la Cuadra ha desenvolupat la seva activitat professional a Singular Audiovisual com a ajudant de direcció i directora de producció en títols com Racinghood, Pep, Escala de grisos, Annie, Sergi & Irina, Pullman, El perfecte desconegut o I'm your father, candidata al Goya a Millor Documental en 2016. A IB3 ha format part de programes com El club del tupper, Fred i Calent, Gent de la Mar o Punt de trobada, entre altres. A més, va ser vicepresidenta de CineCiutat en els primers anys del projecte.

Comissió amb membres del sector

La comissió de selecció ha estat formada per cinc membres de la Conselleria de Cultura i dos del sector audiovisual; Marta Hierro com a representant de l'Associació de Productors Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) i Carles Molinet, de Crea.

Les funcions de la nova directora gerent són representar legalment l'ICIB davant administracions públiques, institucions i entitats públiques i privades, executar i fer complir els acords i directrius del Consell de Direcció i de la Comissió Executiva, a més de dirigir, coordinar i supervisar tots els serveis de l'ICIB, entre altres.

Els requisits establerts en les bases eren tenir un títol universitari, experiència professional en el sector públic o privat en matèria de gestió cultural i empresarial i el certificat de nivell C1 de català.

L'ICIB és una entitat pública empresarial del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Té com a fins generals els relacionats amb el desenvolupament de les indústries i empreses culturals i creatives en el marc de la Comunitat Autònoma. Els àmbits inicials de l'ens són l'audiovisual i la cultura digital, les arts escèniques, les arts visuals, el món editorial i la música, tenint en compte que en un futur s'hi puguin incorporar altres sectors, com el patrimoni, l'artesania, el disseny i la publicitat, o altres camps de la cultura.

stats