Música
Cultura 21/07/2023

El Primavera Sound no es farà a Madrid el 2024

La direcció del festival considera que no es donen les condicions per garantir-ne la celebració

2 min
El festival Primavera SoundMadrid, a Arganda del Rey, el passat mes de juny

BarcelonaNo hi haurà Primavera Sound a Madrid el 2024. Així ho ha anunciat la direcció del festival en un comunicat. "Malgrat que el balanç del festival va ser més que satisfactori en l'àmbit musical, no es van complir les expectatives que teníem, i l'experiència del públic arran de determinats aspectes logístics no va ser la desitjada", explica Almudena Heredero, directora de Primavera Sound Madrid, que reconeix "els inconvenients" viscuts en aquesta primera edició celebrada a la Ciudad del Rock d'Arganda del Rey. "Tot plegat ens fa reconèixer que ara com ara no es donen les condicions necessàries perquè Madrid tingui un Primavera Sound com es mereix", afegeix Heredero.

Els problemes del primer Primavera Sound madrileny van ser diversos. La pluja va obligar a suspendre la jornada del dijous 8 de juny, perquè algunes zones del recinte havien quedat impracticables. La mobilitat va ser caòtica el divendres 9, amb llargues cues tant a les carreteres com als accessos al recinte, la qual cosa va dur l'organització a endarrerir l'inici del concert de Depeche Mode. I tant divendres com dissabte va haver-hi moltes dificultats en la mobilitat de sortida del recinte.

Segons Alfonso Lanza, un dels codirectors del Primavera Sound, el festival "continuarà estudiant la possibilitat de celebrar un Primavera Sound a Madrid", perquè mantenen "un diàleg continuat i constructiu amb les institucions de la ciutat". Però també admet que ara com ara "no hi ha garanties per poder oferir un festival el 2024 que respongui als estàndards de qualitat que acostuma a oferir el Primavera Sound". "Ha sigut una primera edició del qual traiem moltes lliçons i no volem desaprofitar-les de cara al futur", afegeix Lanza.

Després de la mala experiència a Arganda del Rey, una de les possibilitats que es podien estudiar era el trasllat al nou recinte de Villaverde, al sud de la ciutat de Madrid, on s'ha celebrat el festival Mad Cool i el concert de Harry Styles. Tanmateix, també a Villaverde hi ha hagut greus problemes logístics, sobretot pel que fa a la mobilitat. Per tant, l'any vinent a la península Ibèrica només hi haurà dos Primavera Sound: el de Barcelona i el de Porto.

stats