Cultura 24/11/2021

Pressió internacional perquè Bieber cancel·li el seu concert a l'Aràbia Saudita

La viuda de Jamal Khashoggi reclama al 'Washington Post' que "no actuï per a assassins"

2 min
Justin Bieber amb la seva dona, Hailey Bieber

BarcelonaJustin Bieber va anunciar un concert durant la cursa inaugural del Gran Premi d'Aràbia Saudita –previst per d'aquí dues setmanes–, però aquesta decisió sembla que li està causant maldecaps. Activistes internacionals pels drets humans li han demanat que cancel·li el seu xou en l'esdeveniment. L'última veu a sumar-se a la petició ha estat la de Hatice Cengiz, la promesa del periodista Jamal Khashoggi, opositor saudita assassinat el 2018 mentre visitava el consolat del seu país a Istanbul. La viuda del periodista ha fet aquesta petició en una carta publicada per The Washington Post on ha demanat que “no canti per al règim que va matar el meu promès”.

Hatice Cengiz en una entrevista a la televisió turca Haberturk.

"Aquesta és una oportunitat única per enviar un missatge poderós al món que el teu nom i talent no s'utilitzaran per restaurar la reputació d'un règim que mata els seus crítics", escriu Cengiz. “Sé que estàs centrat en els teus fans i viatges a l'Aràbia Saudita en benefici seu. No obstant, hi ha centenars de saudites de totes les edats, orígens i creences religioses a la presó, castigats simplement per haver expressat la seva oposició a la despietada dictadura saudita de Bin Salman”, recorda l'activista a l'intèrpret de Peaches, una cançó en què explica que fuma marihuana.

La seva actuació a l'Aràbia Saudita, que depèn de la invitació directa del príncep Bin Salman, fa que l'activista pregunti al cantant canadenc si vol associar el seu nom amb el de l'home que seria el seu amfitrió durant la seva estada al país. L'activista també afegeix que, si el cantant condemna els crims del monarca absolut, la seva veu serà escoltada per milions de persones i enviarà un missatge “alt i clar”. “No actuo per a dictadors. Trio la justícia i la llibertat per sobre dels diners”, diu Cengiz que podria proclamar Bieber.

“Sisplau, no cantis per als assassins del meu estimat Jamal. Sisplau, alça la veu i condemna el seu assassí, Mohammed bin Salman. La teva veu serà escoltada per milions de persones”, conclou l'activista. Diumenge passat, 21 de novembre, es va col·locar un anunci en un autobús que envoltava el teatre Microsoft on s'estaven celebrant els American Music Awards per protestar amb el hashtag “#WTFJustin” i amb altres missatges de protesta amb l'esperança que els assistents a l'esdeveniment i el cantant canadenc ho veiessin. La presentació de Bieber és l'actuació que destaca més entre els titulars del concert que es farà a Jiddah, tot i que artistes com el raper A$AP Rocky, els DJ David Guetta i Tiesto i el cantant Jason Derulo també estan confirmats per a l’esdeveniment.

stats