Cultura 21/01/2022

Uns premis Goya amb accent d'Inca

Cinc veïns del municipi formen part dels equips de pel·lícules nominades a l'edició d'enguany dels premis del cinema espanyol

1 min
L'il·lustrador PepMi Garau i l’actriu Muninu Diallo.

PalmaTolo Prats, Cesc Mulet, Blai Tomás, Munimu Diallo i PepMi Garau. Aquests són els noms dels cinc inquers que formen part dels equips d'obres nominades a l'edició d'enguany dels premis Goya del cinema espanyol. Per aquest motiu, i amb el pit ple d'orgull, el teatre Principal d'Inca ha organitzat una jornada d'homenatge a aquests veïns d'Inca: un cicle en què es projectaran les peces en què han participat Prats, Mulet, Tomás, Diallo i Garau. Després es farà un col·loqui. Serà aquest dissabte, 22 de gener, a les 17 hores.

PepMi Garau ha pres part en dos curtmetratges nominats. Un és Nacer, nominat al millor curtmetratge, una peça de nou minuts en què s'explica la història d'un infant que ha de tenir un germanet i, malgrat la il·lusió, tot canvia el dia del part. Valentina és la pel·lícula d'animació, nominada en aquesta categoria, en què també apareix Garau als crèdits. La protagonista és una al·lota amb síndrome de Down que pensa que, per les seves característiques, no aconseguirà mai ser trapezista. El mallorquí treballa en la part de disseny, story board i animació 2D.

La premiada i celebrada cinta Ulisses, de Joan Bover, també serà als Goya. Nominada al millor curtmetratge documental, la música d'aquesta peça la firma Tolo Prats. Finalment, la pel·lícula El ventre del mar, d’Agustí Villaronga, que va triomfar al festival de Málaga -essent la cinta que més premis s'ha endut en la història del festival- també està nominada, si bé únicament a un guardó: en la categoria de guió adaptat. En ella hi participen tres inquers: Cesc Mulet, com a productor; l'actriu Muminu Diallo; i Blai Tomás, encarregat de la fotografia.

stats